Απολύσεις στην ΟΑ

0

 

Σε μια περίοδο όξυνσης του ανταγωνισμού για τον έλεγχο της πίττας των αερομεταφορών και όχι μόνο, πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών για την οριστική παράδοση της πρώην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ στον ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ και πριν κοπάσει ο απόηχος των ευχαριστιών του στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., «άρχισαν τα όργανα» για τους εργαζόμενους.

Δεν έφταναν οι νέες συμβάσεις εργασίας με λιγότερα και χειρότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, η εργοδοσία προχώρησε σε 14 απολύσεις εργαζομένων. Είμαστε στην αρχή των συνεπειών της ιδιωτικοποίησης και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο σκληρή για τους εργαζόμενους. Γι΄ αυτό η οργάνωσή τους, ο προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος και η παρέμβασή του στις νέες σύνθετες καταστάσεις είναι ζωτικής σημασίας και καθοριστικός για το αύριο.

Είναι επίσης αναγκαίο οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση και τη δράση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στο χώρο τους, της ΟΣΠΑ και των σωματείων μελών της, που ουσιαστικά στήριξαν, συναίνεσαν και διευκόλυναν την ιδιωτικοποίηση και άφησαν στο έλεος της εργοδοσίας την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής να έρθουν πιο κοντά με τις δυνάμεις του, να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την προσπάθεια ανασύστασης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε διαφορετική απ’ ότι σήμερα βάση, για να γίνει το συνδικάτο αποκούμπι των εργαζομένων και κυματοθραύστης των αντεργατικών επιλογών κυβέρνησης και εργοδοσίας. Για να σταματήσουν και τις απολύσεις, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.