Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

Όχι στα αντεργατικά μέτρα της Ε.Ε.-Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας- Όχι στις απολύσεις

0
image_pdfimage_print

 

Οι αρχηγοί των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής κατέληξαν σε μέτρα και κατευθύνσεις που επιταχύνουν, γενικεύουν, δυναμώνουν την επίθεση των μονοπωλίων ενάντια στους εργαζόμενους με συνέπειες και για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώμα στη χώρα μας.

Στη Σύνοδο Κορυφής πάρθηκαν αποφάσεις για τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, την επέκταση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης , την επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας (προγράμματα stage) το πάγωμα και την μείωση των μισθών των εργαζομένων, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Όλα αυτά δεμένα και με τη μεθόδευση της κυβέρνησης της Ν.Δ., του πολυεθνικού κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου δηλ 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων. Επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους εργαζόμενους.

Σύμμαχο η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη μεθόδευση αυτή είχε και έχει και το ΠΑΣΟΚ στους νόμους του οποίου στηρίχτηκε για να προχωρήσει στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση του ωραρίου όπως και στις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, του Δημάρχους και τους Νομάρχες που είναι στελέχη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ μαζί με μαζικούς φορείς παίρνουν την πρωτοβουλία ενημέρωσης και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και κατοικίας.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 στις 10.00 π.μ. πραγματοποιούν αγωνιστικές παρεμβάσεις στους παρακάτω χώρους δουλειάς:

Στο super market ΑΤΛΑΝΤΙΚ στην Πατησίων

Στο super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην Καλλιθέα

Στα καταστήματα JUMBO Αλίμου και Θηβών

Στο super market CARREFOUR στους Αμπελόκηπους

Στο super market ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ στον Περισσό.

Ακόμη το ΠΑΜΕ και μαζικοί φορείς πραγματοποιούν συγκεντρώσεις:

Στον Ταύρο 15 Ιούλη στις 7.00 μ.μ.

Στο Μαρούσι στις 14 Ιούλη στις 7.00 μ.μ..

Στο Μαρούσι, ο Δήμαρχός και το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφάσεις τους στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, επιχειρώντας το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Παράλληλα χτυπάει το δικαίωμα στη δουλειά δεκάδων εργαζομένων του δήμου προχωρώντας σε απολύσεις.

Το ΠΑΜΕ και οι μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις αγωνιστικές παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις για να πάρει απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική.

ΠΑΜΕ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Share.

Comments are closed.