1

Νέα κρούσματα τρομοκράτησης εργαζομένων

 

Με προκλητικό τρόπο παραμονή της Πρωτομαγιάς η μεγαλοεργοδοσία επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους. Την μεγαλοεργοδοσία αποθρασύνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την αντεργατική πολιτική της.

Τα νέα κρούσματα τρομοκράτησης των εργαζομένων και η προσπάθεια να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες τους είναι::

1ον Η Νεοχημική απορρυπαντική εταιρία (DIXAN) στην Αταλάντη απέλυσε σήμερα 60 εργαζόμενους και ετοιμάζει άλλες 80 απολύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

2ον Επανέρχεται η εργοδοσία των ΤΖΑΜΠΟ με νέες αγωγές και άλλες απειλές ζητώντας εξοντωτικά πρόστιμα με πάνω από 1.000.000 ευρώ από συνδικαλιστές και στελέχη του ΠΑΜΕ και άλλους αγωνιζόμενους εργάτες.

3ον Στα πολυκαταστήματα ΑΤΤΙΚΑ 5 εργαζόμενοι απολύθηκαν με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Το ΑΤΤΙΚΑ τα προηγούμενα χρόνια είχε τεράστια κερδοφορία και είναι δικαιολογία η κρίση που επικαλείται. Οι πραγματικοί λόγοι είναι η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων για την αποτροπή τους από το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και για να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία του.

Η νέα επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους ολοκληρώνεται στο εργοστάσιο Υαλουργίας Γιούλα όπου η εργοδοσία γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα την Σύμβαση Εργασίας ακόμα και τους νόμους που υπάρχουν αρνείται να καταβάλλει την αύξηση στους μισθούς και στα μεροκάματα για το 2009. Αυτό θα πει θράσος !!!

Είναι συνένοχη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γιατί στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική όταν για παράδειγμα λέει ΝΑΙ στις απολύσεις αρκεί να είναι αιτιολογημένες, όταν συμφωνεί να δίνεται τσάμπα ζεστό χρήμα στην εργοδοσία για να ξεπεράσει την κρίση της.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ούτε ένα ευρώ να μην δεχτούν να πληρώσουν για την κρίση. Να μην κάνουν καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία που την δημιούργησε.

Προειδοποιεί την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς της και την εργοδοσία «Μην ξύνεστε στην γλίτσα του τσοπάνη». Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αντεργατική σας πολιτική. Δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια .

Την πρώτη απάντηση θα την δώσουν την Πρωτομαγιά με την μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. και το επόμενο διάστημα κλιμάκωση της πάλης με όλες τις μορφές .

Η Εκτελεστική Γραμματεία