Ομιλία του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητές και αγαπητοί Σύνεδροι

Φίλοι Προσκεκλημένοι

Εκ μέρους των απεργών εργαζομένων στην CocaCola σας καλωσορίζω και σας απευθύνω θερμό ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δέχονται μια πρωτόγνωρη ολομέτωπη επίθεση από τους διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους και από την ντόπια και πολυεθνική εργοδοσία. Η ανεργία βρίσκεται σε τρομακτικά ύψη, εφόσον το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού έχει μεταναστεύσει ή είναι άνεργο.

Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, κάτω από την σκέπη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του Π.Α.ΜΕ., δίνει διαρκώς αγώνες ενάντια στους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενάντια στην επιχείρηση φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του εργαζόμενου ελληνικού λαού.

 Μπροστά μας έχουμε νέες συγκρούσεις γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουσθούμε και με πρακτικές και λογικές μέσα στο ίδιο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι πρακτικές των συμβιβασμένων ηγεσιών των εργατικών συνδικάτων απέδειξαν ότι ανοίγουν την όρεξη της ντόπιας και ξένης εργοδοσίας.

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είμαστε σε θέση να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Τώρα είναι η ώρα και των μεγάλων και των μικρών αγώνων για να αναχαιτίσουμε την λαίλαπα της επίθεσης του κεφαλαίου. Μπορούμε με τους καθημερινούς αγώνες στους χώρους δουλειάς και σε όλα τα ανοικτά μέτωπα του αγώνα να σταθούμε ίσος προς ίσο απέναντι στην ντόπια και πολυεθνική εργοδοσία.

Εμείς οι απεργοί εργαζόμενοι της Κόκα Κόλα δίνουμε για τριάντα επτά συνεχόμενους μήνες μια μεγάλη μάχη ενάντια στην πολυεθνική εταιρεία σύμβολο του καπιταλισμού, την Κόκα Κόλα. Αυτή τη μάχη δεν τη δίνουμε μόνοι μας, αλλά με τη συνεχή συμπαράσταση του Π.Α.ΜΕ. και των ταξικών σωματείων. Τη συνδικαλιστική, πολιτική και υλική βοήθεια και στήριξη τους. Και αυτή η μάχη είναι μεγάλη και κρατάει ψηλά τη σημαία του αγώνα για όλη την εργατική τάξη, αυτός ο αγώνας θα σταματήσει, όταν θα κερδηθεί ο πόλεμος. Όταν θα ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας Δαυίδ και Γολιάθ, όμως είναι και ένας αγώνας που μπορούμε και πρέπει να τον κερδίσουμε με τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργατικών ταξικών συνδικάτων. Μια νίκη ενάντια στην Κόκα Κόλα θα αποτελέσει νίκη όλης της εργατικής τάξης. Η Κόκα Κόλα των μειωμένων και ελαστικών ωραρίων, η Κόκα Κόλα όλων των μορφών ευέλικτης εργασίας αρχίζοντας από τα μπλοκάκια και φθάνοντας στις υπεργολαβίες, αποτελεί τη δύναμη κρούσης όλης της εργοδοσίας, αποτελεί τη ναυαρχίδα των πιο σκληρών εκπροσώπων του κεφαλαίου.

Για αυτό καλούμε όλα τα στελέχη του Π.Α.ΜΕ., όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συνεχίσει να υποστηρίζει με την ίδια πίστη και την ίδια ένταση τον αγώνα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό για την αντεργατική πολιτική της και να καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πάψουν να καταναλώνουν τα προϊόντα της Κόκα Κόλα για να υποχρεώσουμε την πολυεθνική να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είμαστε βέβαιοι ότι με τη συνεχή στήριξη και υποστήριξη του Π.Α.ΜΕ., ο αγώνας μας στο τέλος θα δικαιωθεί και δε θα είναι μια δικαίωση μόνο για εμάς, αλλά και για το ίδιο το Πανεργατικό Μέτωπο και την δράση του, αλλά θα είναι και μια δικαίωση για όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν και δίνουν σκληρούς αγώνες ενάντια στην Κόκα Κόλα, σε άλλες χώρες του πλανήτη, σε πιο δύσκολες και πιο επικίνδυνες συνθήκες. Γιατί θα πρέπει να το πούμε και αυτό δημοσίως, ότι κάθε αγώνας ενάντια στην Κόκα Κόλα εμπεριέχει, πολύ σοβαρούς κινδύνους, για αυτούς που αναλαμβάνουν να τον διεξάγουν.

Έχουμε επίγνωση με ποια εταιρεία συγκρουόμαστε και για αυτό θεωρούμε αυτόν τον αγώνα ενάντια στην Κόκα Κόλα και ως μια έμπρακτη υπενθύμιση για τη διεθνή αλληλεγγύη των εργαζομένων απέναντι στην ασυδοσία του πολυεθνικού κεφαλαίου.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των εργαζομένων

Ζήτω το Π.Α.ΜΕ.

Περισσότερα

Ομιλία του Μανώλη Ραλλάκη, Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Συνάδελφοι του Προεδρείου, Συνάδελφοι προσκεκλημένοι. Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι. Οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του...

Ομιλία του Σταύρου Χρηστίδη, Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, Εκ μέρους του κλαδικού σωματείου ενέργειας αττικής χαιρετίζω την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Σήμερα ο...

Ομιλία της Κουμαντζιάς Ελένης, από τον Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Κοζάνης, στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο συσπείρωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα, εκλεγμένων...