Όχι στην κατάργηση της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις (ΕΑΧΑ) Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων στην Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις Α.Ε. με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ σχετικά με το Σ/Ν του ΥΔΜΗΔ «Διοικητικές απλουστεύσεις-καταργήσεις, συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ.318/1992 (Α’161) και λοιπές ρυθμίσεις», το οποίο προβλέπει την κατάργηση της ΕΑΧΑ Α.Ε., την άμεση απόλυση όλου του προσωπικού της χωρίς αποζημίωση και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στο ΥΠΕΚΑ.

 

Η ΕΑΧΑ Α.Ε. ασχολείται με μελέτες και δημόσια έργα που άπτονται των τομέων πολιτισμού, περιβάλλοντος και τουρισμού, συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ & το Πράσινο Ταμείο. Το προσωπικό διαθέτει πολύτιμη εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία.

 Πρόκειται για άλλο ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης πλήρως ευθυγραμμισμένο με την αντιλαϊκή πολιτική που στο όνομα της οικονομικής κρίσης ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, στέλνει στον καιάδα της ανεργίας και άλλους εργαζόμενους για να «πιάσει» τις 10.000 απολύσεις στους δημόσιους υπάλληλους μέχρι το τέλος του 2014.

  •  Καταγγέλλουμε αυτό το Ν/Σ έκτρωμα

Απαιτούμε μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και την άμεση μετάταξη των υπαλλήλων στο ΥΠΕΚΑ και ΥΠΠΟΑ, ή σε άλλους φορείς του δημοσίου.

 

 

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...