Όμιλος EUROMEDICA : Μετά την απλήρωτη εργασία……. απολύσεις

Δημοσιεύτηκε στις

 

Με απεργία στις 2 Ιούνη απαντούν οι εργαζόμενοι στα κεντρικά εργαστήρια της Αθήνας στις 4 απολύσεις που ανακοίνωσε η εργοδοσία του ομίλου euromedica.

 

Η εξαθλίωση της απλήρωτης εργασίας που ταλανίζει επί χρόνια τους συναδέλφους συνεχίζεται και με τις απολύσεις. Οι απολύσεις μάλιστα είναι προειδοποιητικές προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μειωμένη αποζημίωση.

 Εδώ, δεν χρειάζονται μισόλογα. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονταιοι μεγαλέμποροι της υγείας. Ξεζουμίζουν ασφαλιστικά ταμεία και χρήστες υπηρεσιών υγείας, εκμεταλλεύονται στο έπακρο, επί χρόνια τους εργαζόμενους, και μετά τους πετάνε στις λίστες της ανεργίας. Κερδοφορία – ανάπτυξη των μονοπωλίων από τη μία και ευημερία των εργαζομένων από την άλλη ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από την καθημερινή εμπειρία.

 Για αυτό λέμε ότι το θέμα της euromedica, αφορά ολόκληρο τον κλάδο. Η φθηνή εργασία και το βάθεμα της εκμετάλλευσης είναι ο κοινός στόχος όλων των μεγαλέμπορων της υγείας. Αυτόν τον στόχο υπηρετούν και οι απολύσεις.

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Η απάντηση των εργαζομένων είναι ΑΜΕΣΗ. Σε κλίμα ταξικής αλληλεγγύης, χωρίς δισταγμό, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με στήριγμα το κλαδικό σωματείο απαντούν με 24ωρη απεργία στις 2 Ιούνη. Η απεργία στις 2 Ιούνη είναι η αρχή. Δόθηκε η υπόσχεση, η συνέχεια να είναι πολύ δύσκολη για την εργοδοσία.

 Να νοιώσει η εργοδοσία στο πετσί της τη δύναμη των ανθρώπων που με τον καθημερινό τους μόχθο παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας. Να καταλάβει καλά τι σημαίνει η απόφαση να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Να γίνει ο απεργιακός αγώνας εφαλτήριο για να λυθεί οριστικά το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας, για να μπει φραγμός στις απολύσεις.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...