Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 14 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Δημοσιεύτηκε στις

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ

 

ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίαςτη

ΔΕΥΤΕΡΑ 14  ΑΠΡΙΛΗ ώρα 12:00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Προσυγκέντρωση 11:30 στο πεζόδρομο Κοραή, μετρό Πανεπιστήμιο.

 

        Παλεύουμε ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και τις βάρβαρες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα. Παλεύουμε ενάντια στην υποχρηματοδότηση και διάλυση των προνοιακών ιδρυμάτων και δομών. Αντιπαλεύουμε την επιχείρηση υπονόμευσης και εκφυλισμού των αγώνων από τις διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, και άλλες αναπηρικές οργανώσεις, που ακόμα και σήμερα  αφού έχουν εξασφαλίσει την διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ στο όνομα των ΑΜΕΑ, ζητούν απλά την επιτάχυνση της λειτουργίας των σφαγείων των ΚΕΠΑ.

 

ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΜΕΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!

         

        Με πείσμα, μαχητικότητα και αισιοδοξία μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Καμία περικοπή σε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας. Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για τις μαζικές περικοπές στις συντάξεις αναπηρίας και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση με 1000€ κάθε οικογένειας του άνεργου, ανάπηρου και ανασφάλιστου για να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα οι οικογένειες τους.
  • Ίδια δικαιώματα για Έλληνες και μετανάστες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες.
  • Κανένας ανάπηρος, κανένας χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Να σταματήσει κάθε πληρωμή στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
  • Γενναία χρηματοδότηση όλων των ιδρυμάτων πρόνοιας και κέντρων ειδικής αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής τους. Στην προοπτική ένταξης όλων του ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο.
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στα ιδρύματα πρόνοιας, στις δομές ψυχικής υγείας και τα κέντρα ειδικής αγωγής. ΚΑΜΙΑ απόλυση, μονιμοποίηση όλων!
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

 

        Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης παντού. Γυρίζουμε την πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες, παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χεριά.  Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την κοινωνική συμμαχία μπορούμε να νικήσουμε.

 

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

τηλ: 210 52 21 411, www.goneisamea.gr, www.eskamea.gr

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...