Όλοι και όλες στην απεργία στις 9 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΓΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.)
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 37, 10432 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5220306 ΦΑΞ. 210 5221532
 
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα
Όλοι στη μάχη για να βάλουμε φραγμό στις αξιώσεις των μεγαλοεργοδοτών που βγάζουν από τα συρτάρια τους μέσω των εκπροσωπών τους, Τρόικας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άλλες πάγιες απαιτήσεις τους όπως απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση τριετιών, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας μέχρι και τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (ΛΟΚ ΑΟΥΤ).
Δεν έχουμε περιθώρια για χάσιμο χρόνου, για αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Αν δε σηκώσουμε το μπόι μας θα φορτώσουν εμάς και τα παιδιά μας με νέα βάσανα για τα επόμενα χρόνια για χάρη της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Προχωρούν σε νέο γύρο επίθεσης για να προσθέσουν νέα βάρβαρα μέτρα στο σωρό όλων των προηγούμενων, προκειμένου να βαθύνουν κ’ άλλο την εκμετάλλευσή μας, σφαγιάζοντας κάθε εργασιακό – ασφαλιστικό δικαίωμα στο ματωμένο δρόμο της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Μετά το πάγωμα των τριετιών κάνουν το επόμενο βήμα για την κατάργηση τους με τη μείωση κατά 50% της προσαύξησης για τους μακροχρόνια ανέργους, ικανοποιώντας  ένα πάγιο αίτημα των εργοδοτών στους κλάδους μας για να προχωρήσουν σε απολύσεις «παλιών» συναδέλφων, να εκβιάζουν ακόμα περισσότερο για μειώσεις στους μισθούς.
Οι εργοδότες στον Ιματισμό για παράδειγμα το έβαζαν ως κύριο «εμπόδιο» για την υπογραφή Κλαδικών ΣΣΕ με κατοχυρωμένα τα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα που περηφανεύονταν ότι έσωσαν τις επιχειρήσεις τους μεταφέροντας την παραγωγή στο εξωτερικό με αποτέλεσμα χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους στον κλάδο.
Η νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα σημάνει νέα αντιασφαλιστική επίθεση με νέα μείωση στις πενιχρές συντάξεις και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και κατάργηση επιδομάτων που δίνονταν από τον ΟΑΕΔ όπως το οικογενειακό και το επίδομα μητρότητας.
Απεργούμε για να κάμψουμε την αδιαλλαξία των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις για τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων συναδέλφων, για τους νέους συναδέλφους ενάντια στην άγρια εκμετάλλευσή τους μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης, ενάντια στην εξαθλίωση που μας οδηγούν όλους μαζί, όταν βρίσκουμε ένα μεροκάματο να είναι και αυτό ξεροκόμματο, σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ετοιμάζεται για της υπογραφή ΕΓΣΣΕ αποδεχόμενη ουσιαστικά τους τσακισμένους μισθούς, τα 586 και 511 ευρώ μεικτά, που επέβαλε με νόμο η κυβέρνηση το 2012. Υπονομεύουν και με αυτό τον τρόπο την απεργία. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, η επιτυχία της απεργίας να αποτελέσει καθήκον για τον κάθε συνάδελφο, να απομονώσουμε κάθε προσπάθεια για υπονόμευσή της από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στους κλάδους μας.
Μόνο με ταξική ενότητα και δράση μπορούμε να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα. Αυτό μας διδάσκει η πείρα μας. Η ανασφάλεια, η ανεργία, η πίεση για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης κυριαρχούσαν στους κλάδους και πριν την κρίση. Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν οι υποστηρικτές του Ευρωμονόδρομου είτε ότι τα δύσκολα πέρασαν όπως λέει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε ότι θα μας σώσουν ακολουθώντας τον ίδιο καταστροφικό δρόμο ανάπτυξης, όπως λένε άλλες δυνάμεις.
Αυτά τα κηρύγματα υποταγής και «κοινωνικής συνοχής» τα έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές από τους πολιτικούς εκπροσώπους των μονοπωλίων ανεξάρτητα από την κάθε φορά φορεσιά τους. Γνωρίζουν ότι δεν κατάφεραν να μας υποτάξουν, να νομιμοποιήσουμε οι εργαζόμενοι στη συνείδησή μας την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, να γίνουμε χειροκροτητές τους. Αυτό που φοβούνται είναι την οργάνωση μας και την πίστη στη δύναμη μας, την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με σημαία τα συμφέροντα της τάξης μας και των συμμάχων μας, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
 
 
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
 
-Την Υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη βάση των Συμβάσεων του 2009
-Κατάργηση όλων των αντεργατικών παρεμβάσεων – νόμων για τις ΣΣΕ. Επαναφορά της Υποχρεωτικότητας.
-Υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
-Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων(όμιλο Ακκά, Πεταλούδα, Ήλιο, Φειδά, Raxevsky κ.λ.π.)
-Να σταματήσει κάθε συζήτηση για την απελευθέρωση των απολύσεων.
-Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Όχι στην κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και των επιδομάτων μητρότητας.
-Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για τους άνεργους μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.
-Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλη την περίοδο της ανεργίας. Αύξηση του στα 600 ευρώ.
-Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες για άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους.
-Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
-Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
– Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...