Ψήφισμα συμπαράστασης της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», στο λιμάνι του Πειραιά που συνεχίζουν για τρίτο 24ωρο την απεργία τους μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι στο κάτεργο της COSCO όπου τα εργοδοτικά εγκλήματα (εργατικά ατυχήματα τα ονομάζουν) είναι καθημερινά με τον αγώνα τους διεκδικούν αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα. Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ήδη από την παραμονή της πρώτης μέρας της απεργίας.

Καταγγέλλουμε επίσης, τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, λειτουργώντας ως όργανο της εργοδοσίας, της COSCO και των εργολάβων.

Η εργοδοσία αξιοποιεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προηγούμενα οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει και τα τελευταία δικαιώματά μας, για να μην αμφισβητηθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη της.

Συνάδελφοι στις προβλήτες της COSCO δεν είστε μόνοι σας! Είμαστε όλοι στο πλευρό σας! Παλεύουμε μαζί για τα ίδια αιτήματα! Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων, να καταδικάσουν τη στάση της εργοδοσίας και την απαράδεκτη καταδίκη της απεργίας από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...