Χαιρετισμός στην παναττική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, 18 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα φώναξαν εχθές με δυνατή φωνή: ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ – ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Δε υποτάχτηκαν στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης. Απέρριψαν τα καλέσματα συμβιβασμού και τα διλλήματα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και άλλων τέτοιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλούν σε συνθηκολόγηση με την εργοδοσία και υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συνεχίζουν με νέες απεργίες σήμερα οι οικοδόμοι, οι ναυτεργάτες και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους – συμβασιούχους των ΟΤΑ που κατέβηκαν μαζικά στην Αθήνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που αξιοποιεί μια απαράδεκτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τους πετά κυριολεκτικά στο δρόμο.

Τη μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα που παρά την καταρρακτώδη βροχή με τη μαζική τους παρουσία τσαλάκωσαν το θρασύτατο επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι ο λαός δείχνει τουλάχιστον ανοχή απέναντι στην πολιτική της.

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση βρισκόμαστε και σήμερα εδώ να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στο νέο μνημόνιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση συνεχίζουμε από αύριο. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Σε κάθε μετερίζι του αγώνα.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τρείς μέρες τώρα στη Βουλή, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και όλα τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας – ψάρι.

Μέσα από ένα ρεσιτάλ ψεμάτων, εκβιασμών και κυνισμού, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν να εξαπατήσουν το λαό για άλλη μια φορά.

Δε φτάνει που ψηφίζουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Νέα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια. Την απελευθέρωση των απολύσεων και την διατήρηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.

Δε φτάνει που η κυβέρνηση παίζει με τον πόνο και την ψυχολογία του λαού επαναλαμβάνοντας τα παραμύθια, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος γύρος των αντιλαϊκών μέτρων.

Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τα δήθεν «αντιμέτρα» ως αντίβαρο στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, όταν την ίδια στιγμή διαγωνίζονται στο ποιος θα προτείνει περισσότερες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τις φοροελαφρύνσεις και την χρηματοδότηση προς το μεγάλο κεφάλαιο ως φιλολαϊκή πολιτική την ίδια στιγμή που προσφέρουν στους επιχειρηματικούς ομίλους μια τεράστια μάζα εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς κατοχυρωμένη υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και με μισθούς πείνας.

Η κυβέρνηση όπως και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, ψηφίζοντας όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο που επιβάλει και τα σημερινά μέτρα, επιχειρούν να ξεγράψουν μονοκοντυλιά ότι δικαιώματα και αγώνες είχε κερδίσει η εργατική τάξη της χώρας μας με σκληρούς αγώνες δεκαετιών.

Όχι μόνο δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω δεκάρα από τις απώλειες του λαού μας όλης αυτής της περιόδου της καπιταλιστικής κρίσης αλλά η αφαίμαξη του εισοδήματος και ο περιορισμός των δικαιωμάτων μας θα συνεχίζεται στο διηνεκές.

ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ – ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ

Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που μας υπόσχονται. Ένα μέλλον γεμάτο ανασφάλεια, περιπλάνηση, αβεβαιότητα, φτώχεια και εκμετάλλευση. Όσο δυναμώνουν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου τόσο θα ματώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα κάτσουν οι εργαζόμενοι με τα χέρια σταυρωμένα. Η χθεσινή απεργία και τα σημερινά συλλαλητήρια είναι μια ακόμα απάντηση.

Έχουμε συνείδηση ότι αυτά δε φτάνουν. Ότι απαιτείται ένα ορμητικό εργατικό και λαϊκό ποτάμι αντεπίθεσης που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων, η εργοδοσία και η Ε.Ε.

Που θα διεκδικήσει όλα αυτά που έχουν χαθεί για την εργατική τάξη και το λαό μας τα τελευταία 8 χρόνια. Που θα ανοίξει την προοπτική των διεκδικήσεων για όσα έχουν πραγματικά ανάγκη η τάξη μας και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.

Τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δίνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση αυτού του σκοπού.

Για να δυναμώσει η συζήτηση και η οργάνωση με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς. Μέσα από γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους να δυναμώσει η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους.

Το κράτος και η εργοδοσία ξέρουν ότι κάθε εργάτης και υπάλληλος μόνος είναι και φοβισμένος και υποταγμένος.

Τρέμουν αυτούς που αγωνίζονται. Τρέμουν αυτούς που οργανώνονται. Τρέμουν αυτούς που αγωνίζονται και οργανώνονται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους και δε στοιχίζονται πίσω από τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Συνεχίζουμε από αύριο και κάθε ημέρα στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους.

Ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις συνθήκες δουλειάς μεσαίωνα.

Ενάντια στα νέα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, με σταθερό ημερήσιο χρόνο και δικαιώματα.

Να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των απωλειών πρώτα και κύρια στους μισθούς και στις συντάξεις.

Να διεκδικήσουμε υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για το ΠΑΜΕ η ανασύνταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι ένα σύνθημα. Είναι μονόδρομος ώστε η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση.

Για να απαλλαχτεί από τους κηφήνες που της ρουφούν το αίμα. Για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Για να κάνουμε πράξη το σύνθημα: ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΆ

 

 

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....