Χαιρετισμός στην απεργιακή συγκέντρωση από εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες, φίλοι και φίλες,

εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό στη σημερινή απεργιακή μας συγκέντρωση.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες μας, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αλλά και στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα βάρβαρα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Είμαστε εδώ, απεργούμε και διαδηλώνουμε, γιατί είμαστε γυναίκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών που ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες αυτής της πολιτικής’ εργάτριες που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί, απλήρωτες εργαζόμενες των ελαστικών σχέσεων και των μισθών-χαρτζιλίκι, αυταπασχολούμενες που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, άνεργες, μετανάστριες, σπουδάστριες, μανάδες που δε δέχονται να γίνουν τα παιδιά τους σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Γιατί δε δεχόμαστε

–         να πληρώνουμε εμείς την κρίση τους

–         να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να πλουτίζουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες

–         να είμαστε φθηνά εξαρτήματα στη μηχανή τους και όποτε το χρειάζονται να μας ρίχνουν στην ανεργία.

Γιατί αρνούμαστε να θυσιάζονται οι ζωές και οι ανάγκες μας, οι δικές μας και των οικογενειών μας, στο βωμό του κεφαλαίου.

Είμαστε εδώ γιατί είναι η θέση μας εδώ, στη Λαϊκή Συμμαχία, που είναι η μόνη διέξοδος, η μόνη προοπτική για τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου.

Παλεύουμε ενάντια στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, ενάντια στα μέτρα που μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη-ψίχουλα.

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, για να υπάρχουν ανθρώπινα ωράρια για όλους, να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τη δυνατότητα να περνάνε την Κυριακή με τις οικογένειές τους και όχι να τη βγάζουν δουλεύοντας ατελείωτες ώρες μέσα στα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές για να αυξάνουν αυτές τα κέρδη τους

Δίνουμε μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση υγείας-πρόνοιας και τη διάλυση όλων των κοινωνικών δομών, ενάντια στο παραπέρα χτύπημα της μητρότητας. Δε δεχόμαστε να απολύονται οι έγκυες γιατί κοστίζουν στα αφεντικά, να πετιούνται οι ανασφάλιστες γυναίκες εκτός νοσοκομείων, να μένουν χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις οι άνεργες, οι γυναίκες που δεν έχουν να πληρώσουν.

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία, για σχολεία και πανεπιστήμια που θα μορφώνουν τα παιδιά μας, χωρίς να χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.   

Καλούμε και από αυτό το βήμα κάθε εργαζόμενη που αγανακτεί με όσα ζει, που προβληματίζεται, να σπάσει το φόβο και να κάνει τώρα το βήμα, να στρατευτεί μαζί μας στον αγώνα για μια ζωή που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζούμε καλύτερα, να έχουμε όλοι και όλες δουλειά με δικαιώματα, με αξιοπρεπείς μισθούς, σύνταξη και ασφάλιση΄ να έχουμε δωρεάν παιδεία και υγεία, πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στην αναψυχή, στις διακοπές.

Καλούμε τις γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αγωνιστούν για τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους’ 

να ξεπεράσουν δισταγμούς και αυταπάτες και να πάρουν ενεργά μέρος στην οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές,

να γραφτούν και να συμμετέχουν στα σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα, στους συλλόγους γυναικών, στις συνελεύσεις και στις δραστηριότητές τους,     

να πυκνώσουν τις γραμμές του εργατικού-λαϊκού και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία, τη δική τους συμμαχία.

Τώρα είναι η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας διεκδικώντας το παρόν και το μέλλον μας.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, συσπειρωμένοι στα σωματεία και τους συλλόγους μας, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....