Φτάνει πια, όχι άλλη αναμονή. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους χιλάδες σπουδαστές των ΙΕΚ, τους γονείς τους και τους καθηγητές ν’ απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λειτουργήσουν τώρα τα Δημόσια ΙΕΚ.

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους χιλιάδες σπουδαστές των ΙΕΚ, τους γονείς τους και τους καθηγητές να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λειτουργήσουν τώρα τα Δημόσια ΙΕΚ που παραμένουν κλειστά ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν από την 1η Οκτώβρη.

Είναι κοροϊδία για τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανασφάλεια, την ίδια ώρα που πασχίζουν για να μορφωθούν, η κυβέρνηση να δίνει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και να δίνει ψίχουλα για την παιδεία.

Ήδη η κατάσταση στα ΙΕΚ είναι τραγική, αφού οι σπουδαστές καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για φωτοτυπίες και βιβλία. Σε πολλές σχολές αγοράζουν μέχρι και τα αναλώσιμα για να μπορέσουν να κάνουν τα εργαστήρια τους. Σοβαρό κόστος αποτελούν και οι μετακινήσεις τους αφού για φέτος δεν έχει εκδοθεί πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για όλες τις συγκοινωνίες. Το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα χειροτερέψει, δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει άλλη ώρα χαμένη.

Οι χιλιάδες σπουδαστές και σπουδάστριες έχουν χρέος να σηκώσουν το ανάστημά τους ψηλά, να μην ανεχτούν άλλο αυτήν την κατάσταση. Να δυναμώσουν και να διεκδικήσουν συλλογικά μέσα από τους Συλλόγους σπουδαστών όπου υπάρχουν. Σήμερα κανένας σπουδαστής δεν πρέπει να μένει ανοργάνωτος, όπου δεν υπάρχουν σύλλογοι οι σπουδαστές να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα.

Όλοι μαζί μια γροθιά να παλέψουν μαζί με τους συναδέλφους τους για:

  • ·        Άμεση χρηματοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • ·        Σύγχρονα εργαστήρια, υποδομές, βιβλία.
  • ·        Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.
  • ·        Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών για αναλώσιμα και υλικά.
  • ·        Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • ·         Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται μακριά από τις πόλεις τους.

Καλούμε τα σωματεία που έχουν τις αντίστοιχες ειδικότητες  στα ΙΕΚ άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να κάνουν παρεμβάσεις ώστε να ανοίξουν τώρα οι σχολές.  

Η Γραμματεία Νέων

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...