Φοιτητικοί – σπουδαστικοί σύλλογοι στηρίζουν την πορεία αγώνα του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Πληροφορικής , Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Γεωπονικής, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής, Νομικής, Οικονομικού Νομικής, Πολιτικού Νομικής, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία που απόφασισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρα να πραγματοποιηθεί πορεία αγώνας 220 χιλ ανέργων και εργαζομένων με αφετηρία την Πάτρα και τελικο προορισμό την Αθήνα ενάντια στην ανεργία.

Σήμερα εμείς οι φοιτητές των εργατικών-λαικών οικογενειών γνωρίζουμε απο πρώτο χέρι τι σημαίνει ανεργία. Η ανεργία στου νέους κάτω τον 25 χτυπάει το 50% αλλα και για τους υπόλοιπους η μοίρα δεν είναι πολύ διαφορετική αφου η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία τσακίζει κόκκαλα. Ουρές νέων περιμένουν την προκύρηξη πένταμήνων για να βρούνε ένα μεροκάματο με ημερομηνία λήξης και να πληρωθούν μετα απο μήνες.

Επομένως, ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος. Η ανεργία είναι “γέννημα” του σημερινού δρόμου ανάπτυξης που έχει σαν κίνητρο και σκοπό την αύξηση των κερδών μια χούφτας παράσιτων και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Ειδικά σε περιόδους κρίσης το πρόβλημα της ανεργίας διογκώνεται και χρησιμοποιείται από το κράτος και την εργοδοσία για το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οφείλουμε να στηρίξουμε αυτή την πρωτοβούλια με καθε τρόπο. Συμμετέχουμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά την άφιξη της πορείας στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απρίλη.

Ακόμα, οι σύλλογοι μας οργανωμένα θα συμμετέχουν και στην πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα συγκεκριμένες μέρες την επόμενη εβδομάδα!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Δελτίο Τύπου από την Απεργιακή Συγκέντρωση στη Σάμο

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει όλους τους απεργούς στα νησιά μας και πανελλαδικά που...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Από την Απεργιακή Συγκέντρωση της Ικαρίας

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε η απεργιακή...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Για τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα

Η επιτυχημένη και μαζική απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στη Λάρυμνα, με φόντο το εργοστάσιο της...