Υποδοχή Προσφυγόπουλων στο Σχηματάρι

Δημοσιεύτηκε στις

Με μαζικότητα και αποφασιστικότητα οργανώθηκε σήμερα η υποδοχή των παιδιών των προσφύγων & μεταναστών στα δημοτικά σχολεία του Σχηματαρίου στη Βοιωτία. 

Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα εργάτες & εργάτριες από τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων, νεολαία, γυναίκες και συνταξιούχοι από όλη την περιοχή μαζί με γονείς & εκπαιδευτικούς των σχολείων συγκεντρώθηκαν έξω από κάθε σχολείο και υποδέχτηκαν τα παιδιά από τον καταυλισμό των Οινοφύτων. 

Με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων Τροφίμων, Χημικής Βιομηχανίας, Μετάλλου και Φαρμάκου αλλά και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προετοιμασία και μαζικό κάλεσμα στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής.  

Σήμερα στο Σχηματάρι καταγράφηκαν συγκινητικές και ελπιδοφόρες στιγμές από την υποδοχή των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μουσικές και ζωγραφιές, τα σωματεία και ο σύλλογος εκπαιδευτικών δώρισαν στα παιδιά σχολικά είδη.  

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία πραγματικά δεκάδων ξένων εργατών της περιοχής που μαζί με τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της υποδοχής. 

Τα παραπάνω αποτελούν και την καλύτερη απάντηση που μπορούσε να δώσει ο λαός της περιοχής στην Χρυσή Αυγή και μία μικρή ομάδα μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων που χωρίς καμιά νομιμοποίηση όλες τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο με συνειδητά ψέμματα, υπερβολές, κραυγές και απειλές. Μάλιστα η Χ.Α έφτασε στο σημείο να κάνει και απειλητική επερώτηση στη βουλή ζητώντας να παρθούν πειθαρχικά μέτρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς επειδή προετοίμαζαν την υποδοχή. 

Όλα αυτά έπεσαν στο κενό. Το κλίμα φόβου σήμερα στο Σχηματάρι δεν πέρασε. Νίκησε η ταξική αλληλεγγύη και η φιλία των λαών. 

Τις επόμενες ημέρες οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και η δραστηριότητα των ταξικών σωματείων και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στην περιοχή θα συνεχιστούν. 

Σε κάθε χωριό και σε κάθε σχολείο πρέπει να απομονωθεί κάθε ρατσιστική και φασιστική φωνή. Χωρίς φόβο η εργατική τάξη και ο λαός της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην αντεργατική & αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που χτυπάνε από κοινού Έλληνες και ξένους εργάτες και τους πρόσφυγες-θύματα του πολέμου.

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 28 Απρίλη Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Εργατικός – Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή Κυριακή 28 Απριλίου 2024 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Την...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...