Το σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών παίρνει την πρωτοβουλία και οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας στις 15 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι της κλινικής ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, μετά την κήρυξη της εταιρείας σε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2016,

  •  Επί 5 συνεχή χρόνια ο εργοδότης της κλινικής Μ. Χριστοφορίδης κρατούσε στον εκβιασμό της απλήρωτης εργασίας, της πληρωμής με «έναντι» τους εκατοντάδες εργαζόμενους.
  •  Το 2016, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ένσημο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σήμερα να κινδυνεύουν με απώλεια της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, με απώλεια ακόμα και του πενιχρού επιδόματος ανεργίας.
  •  Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, καθυστερούν αδικαιολόγητα την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας, με άμεσο κίνδυνο αυτό, να χαθεί οριστικά.

 Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που παραμένουν σε εκκρεμότητα οφειλές χιλιάδων ευρώ δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

 Για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης μεγάλες ευθύνες αναλογούν στην ηγεσία του υπουργείου εργασίας, που αρνήθηκε ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων. Σε συναντήσεις με εργαζόμενους, η ηγεσία του υπουργείου εξάντλησε την παρέμβαση της σε «συμβουλές» και σε παραπομπή στις διάφορες υπηρεσίες, όπως η επιθεώρηση εργασίας.

 Σήμερα αρνείται ακόμα και τη συνάντηση με τους εργαζόμενους και το σωματείο.

 Το σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία και οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ στις 8:30 π.μ.

 Απαιτούμε να πάρει το υπουργείο εργασίας εδώ και τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων της κλινικής ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ.

 Να πάρει άμεσα πρωτοβουλία για την καταβολή των δεδουλευμένων.

 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...