Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου στηρίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων για τη μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, θα γίνει μεγάλη πορεία από την Κυριακή 3 Απρίλη 2016 έως και Κυριακή 10 Απρίλη ενάντια στην ανεργία. Είναι μια σημαντική κίνηση και πρωτοβουλία, ιδιαίτερα σήμερα που η ανεργία « χτυπά κόκκινο» ως αποτέλεσμα των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική αυτή που γεννά την ανεργία.

Η πολιτική αυτή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κομμάτων που τη στηρίζουν και που οδηγεί κάθε μέρα όλο και περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να μην έχουν , ούτε να βρίσκουν δουλειά, πρέπει να απαντηθεί.

Η πορεία αποτελει σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του προβλήματος , πέρα από αυτή όμως αποκτά μεγάλη σημασία η οργάνωση στο σωματείο, η πάλη με καλύτερους όρους, μέσα και από την οργάνωση, για να μπορεί να γίνει ακόμα καθαρότερο ποια είναι η αιτία που γεννά το πρόβλημα αλλά και στο που πρέπει να κατευθύνεται o αγώνας, που δεν μπορεί παρά να είναι, στη σύγκρουση και ρήξη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου..

Το σωματείο μας στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και καλούμε τους συναδέλφους , μέλη ή όχι του σωματείου αλλά και τους ανέργους ιδιαίτερα του νησιού μαςνα αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο και με την συμμετοχή τους την σημαντική ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Σας καλούμε να πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 03 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ. Ο καθένας με τις δυνάμεις του μια πορεία 10 ημερών γεμάτη, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων διεκδικώντας, με αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαικών αναγκών.

– ΝΑ συμβάλουμε όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις του από 10 μέτρα έως 10 ημέρες.

– ΝΑ πορευτούμε σε αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.

– ΝΑ αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που μαστίζει κάθε λαϊκή οικογένεια.

– ΝΑ διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ΕΥΡΩ.

  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751€, ΤΗΣ 13ης ΚΑΙ 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ 3 έως 10 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΩΡΕΣ 19:00-21:00 μ.μ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2695022365 &

 

Από τη Διοίκηση

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για δημόσια δωρεάν υγεία

Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε τη στήριξή μας στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο που γίνεται  Πέμπτη 28 Μαρτίου...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...