Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Ζούρα»

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» να μεθοδεύσει τις απολύσεις όλων των μελών του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, καταθέτοντας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικιοθελούς αποχώρησης»!!!

 Κλιμακώνεται η επίθεση στους εργαζόμενους και στο σωματείο τους, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Αυτός ο αγώνας και το σωματείο που πρωτοστατεί έχουν βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εργοδοσίας που προσπαθεί να τους κάμψει με επιθέσεις ένοπλων μπράβων της, με συλλήψεις, με εξαγορά.

 Η εργοδοσία προχωράει σε τέτοιες αντεργατικές ενέργειες στηριγμένη στο νομοθετικό πλαίσιο που ήταν (δική της απαίτηση) που έχουν διαμορφώσει οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την αποθράσυνση των μεγαλοεργοδοτών. Συνεχίζει να συζητά με τους «θεσμούς» στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης νέα σκληρότερα μέτρα για την απελευθέρωση των απολύσεων και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Το ΠΑΜΕ προχώρησε άμεσα σε παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας από αυτό να σταματήσει η άθλια μεθόδευση της εργοδοσίας των επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα».

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο «υπό διωγμόν» σωματείο και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεωνσυμφερόντων «Ζούρα».

 Η εργοδοτική τρομοκρατία πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο δουλειάς.

 Να κάνουμε πραγματικότητα τον εφιάλτη τους, που δεν είναι άλλος από τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων με τις σύγχρονες ανάγκες τους στο επίκεντρο, με την προοπτική της απαλλαγής τους από τους εκμεταλλευτές του μόχθου του

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...