Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ καλεί όλους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 4 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισες-συνάδελφοι

Ο κύκλος των συζητήσεων με την εργοδοσία της ΕΒΓΑ και του σωματείου ολοκληρώθηκε. Οι διεκδικήσεις που καταθέσαμε ήταν το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίσαμε στην ετήσια Γ.Σ τον Φεβρουάριο, μέσα από την κουβέντα η εργοδοσία αρνήθηκε να υλοποιήσει συνολικά τα δίκαια αιτήματα μας  και ειδικά πρώτον την επαναφορά των μισθών και των επιδομάτων όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα στις 30-9-2013, δεύτερον την εφαρμογή των παροχών κανονισμού εργασίας (ασφαλιστική κάλυψη, δωροεπιταγές) τρίτον την καταβολή του επιδόματος 4ετίας.

Με την μονομερή μείωση που μας επιβλήθηκε το εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μειώθηκε από 10% έως 15% και που θα έχει και αντίκτυπο στο ύψος του ποσού της σύνταξης μας.

Αυτή η πράξη της, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την ζωή των οικογενειών μας, τις ανάγκες των παιδιών μας, που μαζί με τα χαράτσια την φορολογία, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, η κατάσταση για όλους έγινε πιο εκρηκτική. Ακόμη και στους συναδέλφους που δεν τους έγινε ακόμη μείωση γιατί δεν είχαν προλάβει να έχουν κατακτήσεις είναι καθαρό  ότι η επόμενη επίθεση θα τους αγγίξει και αυτούς.

Η εργοδοσία με την συμπεριφορά της απέδειξε και στον πιο καλοπροαίρετο ότι εμπρός στο να υπερασπίσει τα συμφέροντα της δεν διστάζει να σκληρήνει την στάση της και την αδιαλλαξία της απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας.

Όπως δεν δίστασε να περικόψει του μισθούς και τα μεροκάματα με το έτσι θέλω, τον Οκτώβρη του 2013, που δεν δίστασε να καταργήσει με το έτσι θέλω, τις παροχές που έχει κατακτήσει διαχρονικά το σωματείο μας.

Που δεν έχει δώσει ούτε μια πεντάρα αύξηση από το 2009, που έχει κάνει δεκάδες απολύσεις, που δεν έχει προσλάβει μόνιμο προσωπικό για να αναπληρώσει τις δεκάδες αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης.

Με συνέπεια εξαντλητικά ωράρια, με διπλοβάρδιες, με κίνδυνο της σωματικής και ψυχικής υγείας όλων των συναδέλφων. Με κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζόμενων.

Με την υπερεκμετάλλευση των νέων εργαζόμενων με μεροκάματα πείνας .

Αυτή είναι η σημερινή ΕΒΓΑ ένα σύγχρονο γκέτο που από την μία θησαυρίζει ο όμιλος Φιλίππου και τα στελέχη του και από την άλλη οι εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες που μοχθούν για το μεροκάματο, για την ζωή τους, για τις οικογένειες τους.

Έχουμε ατομική ευθύνη όλοι μας, να αλλάξει αυτή η κατάσταση προς όφελος μας, έχουμε αποκτήσει πείρα από τους αγώνες που δώσαμε.

Ξέρετε ότι όταν δώσαμε ενωμένοι τον αγώνα μέχρι τέλους κερδίσαμε, όπως π.χ στην ανάκληση απολύσεων, στην αποτροπή επιβολής ατομικών συμβάσεων και άλλα.

Για όλους εμάς το σωματείο είναι το μοναδικό αποκούμπι που έχουμε.

Για την εργοδοσία είναι το αγκάθι.

Σκεφτείτε αν δεν είχαμε το σωματείο τι κατάσταση θα επικρατούσε.

Η ΕΒΓΑ θα είχε επιβάλει σιγή ιχθύος, θα ήταν ένα απέραντο νεκροταφείο, δεν θα υπήρχε καμία κατάκτηση από αυτές που κρατάμε σήμερα.

Σκεφτείτε αν με την πρώτη δυσκολία το βάζαμε στα πόδια, αν επικρατούσαν απόψεις να δεχτούμε το μικρότερο κακό, αν επικρατούσε η λογική της εργοδοσίας στα μυαλά  μας «δηλαδή δούλευε και μη μιλάς», αν ήμασταν διαλλακτικοί με τα θέλω της,αν συνεχίζαμε σε πολλές περιπτώσεις ατέρμονους διαλόγους, που θα ήταν τα πράγματα σήμερα.

Συναδέλφισες-συνάδελφοι

Η εργοδοσία είναι εκτεθειμένη απέναντι σε όλους εμάς, γιατί ξέρει καλά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Θα προσπαθήσει να μας διασπάσει, να φθείρει συνειδήσεις, να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους εργάτες και σε τμήματα, να εξαγοράσει, να τρομοκρατήσει, να αποδεχτούμε το μικρότερο κακό, ώστε να αποτρέψει μια κατάσταση που θα την στριμώξει στη δεδομένη στιγμή, που καίγεται για να βγάλει παραγωγή.

Καραδοκεί ώστε να μας βρει αδύναμους και να περάσει σε μεγαλύτερη επίθεση να τσακίσει όλα τα δικαιώματα μας.

Αν κάνουμε τώρα πίσω, θα της δώσουμε χέρι βοηθείας για να μας τελειώσει.

Ο δικός μας δρόμος, το δικό μας μετερίζι είναι ο αγώνας.

Φυσικά υπάρχει και ο άλλος δρόμος να σκύψουμε το κεφάλι, να αποδεχτούμε όλα τα αντεργατικά μέτρα που μας επιβλήθηκαν.

Όμως αυτός ο δρόμος έχει το μεγαλύτερο κόστος, αν τον επιλέξουμε δεν θα σημάνει μόνο παραίτηση από τα δεδουλευμένα που μας κλέψανε, αλλά παράδοση άνευ όρων, όλων των δικαιωμάτων που έχουμε μέχρι σήμερα, όχι μόνο στο ύψος του μισθού, αλλά στα ωράρια που θα δουλεύουμε, στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την αμφισβήτηση ακόμη και του διαλείμματος, στο αν θα πληρωνόμαστε στην ώρα μας και φυσικά στο χτύπημα της συλλογικής δράσης μας και άλλα, γενικά θα σημάνει την παραίτηση από κάθε είδους απαίτηση μας να δουλεύουμε σαν άνθρωποι, θα σημάνει την κόλαση.

Εμείς λέμε ότι αυτός ο δρόμος είναι ο χαμένος δρόμος .

 

Γι΄αυτό σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες της εργοδοσίας ότι δεν θα κάνει μειώσεις ή απολύσεις αν νομιμοποιήσουμε τις παράνομες περικοπές που έκανε.

Αυτά έλεγε και τον περσινό Ιούλιο. Στο τραπέζι των λύκων εμείς είμαστε το γεύμα τους. Η δική μας ετοιμότητα και επαγρύπνηση θα αποτρέψει να γίνουμε εμείς όλοι το επόμενο τους γεύμα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, παλιούς και νέους στην ΕΒΓΑ να συσπειρωθούν στο σωματείο, να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις και αυτή τη μάχη.

Μια μάχη που θα κρίνει πολλά για το επόμενο διάστημα, το χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

 

Όλοι και όλες στην έκτακτη Γ.Σ την Τετάρτη 4 Ιουνίου και στη στάση εργασίας 13.00μμ ως 15.00μμ

– Απαιτούμε επαναφορά με αναδρομική ισχύ των μισθών και ημερομισθίων και   επιδομάτων όπως είχαν στις 30-9-2013.

– Εφαρμογή των παροχών που έχουν περικοπεί και είναι στον κανονισμό εργασίας.

– Εφαρμογή και καταβολή του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ.

– Παλεύουμε για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

                                                                                Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                                                                              

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...