Το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων μας στα ξενοδοχεία του ομίλου ALDEMAR στη Ρόδο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων μας στα ξενοδοχεία του ομίλου ALDEMAR στη Ρόδο, ενάντια στη διαρκή επίθεση που τους έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

Η ανάκληση των απολύσεων, η υπογραφή σύμβασης με αυξήσεις, είναι τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων. Η ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου είναι η απάντηση τους.

Παράλληλα ο όμιλος ALDEMAR επιδιώκει η πώληση των ξενοδοχείων που κατέχει στο νησί σε μεγάλο επενδυτικό fund, να ολοκληρωθεί χωρίς εργασιακά δικαιώματα και διεκδικήσεις από πλευράς εργαζομένων. Έτσι απολύει, δε διστάζει ακόμα και εργαζόμενη που είναι έγκυος, τρομοκρατεί, εμποδίζει συνδικαλιστές να κάνουν περιοδεία στα ξενοδοχεία της.

Δεξί χέρι της εργοδοσίας, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ως «πράκτορες» της εργοδοσίας η πλειοψηφία του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) διαγράφει από μελή του σωματείου τους στους συναδέλφους που συγκρότησαν το επιχειρησιακό σωματείο. Τρέμουν την οργάνωση του αγώνα μέσα στα ξενοδοχεία. Ξέρουν ότι αν περάσουν οι διεκδικήσεις μας έστω και σε ένα ξενοδοχείο αυτό θα σημάνει «αγωνιστικό » συναγερμό σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, θα ανοίξει δρόμο για όλο το κλάδο.

Αυτή η ταξική μάχη των συναδέλφων μας στη Ρόδο, δεν μας αφήνει αδιάφορους. Ασπαζόμαστε τις ίδιες αξίες, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, ώστε κανένας συνάδελφος να μην βρεθεί μονός απέναντι στα νύχια του κάθε ξενοδόχου. Ο αγώνα τους επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα και των δικών μας αγώνων. Μεγαλοεργοδοσία – κυβέρνηση – εργοδοτικός συνδικαλισμός, συγκροτούν ενιαίο μέτωπο εναντία στα δίκαια αιτήματα του ταξικού κινήματος. Προσκυνούν τον ίδιο θεό. Το καπιταλιστικό κέρδος.

Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο χωρίς ρεπό και να μη βγάζουμε άχνα. Αυτά διαπραγματεύεται η διοίκηση της Ομοσπονδία μας (η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με τους εργοδότες (ΣΕΤΕ). Τέτοια σύμβαση πάνε να υπογράψουν!

Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι η Ανοχή και η Μοιρολατρία. Πρέπει να είναι αντίστοιχη της επίθεσης που μας ετοιμάζουν, που ήδη βιώνουμε. Με μεγαλύτερο πείσμα, οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, οργανώνουμε την πάλη μας.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΝΑΚΛΥΣΗ όλων των απολύσεων από τον όμιλο ALDEMAR της Ρόδου.

  • ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ Αλληλέγγυοι στον πολύμηνο ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση της Κυβέρνησης που ουσιαστικά αφήνει να δρα ανενόχλητη η εργοδοσία.

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του κλαδικού σωματείου της Ρόδου.

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ υπογραφή κλαδικής σύμβασης στα Ξενοδοχεία, στον Επισιτισμό, στα Ζαχαρώδη με κάλυψη ΌΛΩΝ των απωλειών.

”ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

 

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...