Το Συνδικάτο Φαρμάκου χαιρετίζει τους εργαζόμενους της εταιρίας PROVET για τον σκληρό αγώνα που έδωσαν

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

 Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της εταιρίας PROVET που έδωσαν πρόσφατα ένα σκληρό αγώνα με τριήμερη απεργία για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα τους.

Μπήκαν μπροστά εξέλεξαν σωματειακή επιτροπή, απαίτησαν από την εργοδοσία να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, κόντρα στην απαίτηση της εταιρίας να κάνουν υπομονή και να βρεθεί η λύση.

Η σωματειακή επιτροπή και η αντιπροσωπεία του κλαδικού συνδικάτου φαρμάκου Αττικής και της κλαδικής ομοσπονδίας (ΟΕΦΣΣΕ) στην συνάντηση με την διοίκηση της εταιρίας, απαίτησαν να υπάρξει δέσμευση για τα δεδουλευμένα, διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν δεσμεύονται για τα δεδουλευμένα και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, γίνεται προσπάθεια να έρθει επενδυτής, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από δύο επενδυτές και με την μεσολάβηση της τράπεζας που είναι βασικός μέτοχος της εταιρίας, τότε θα δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρίας. Μάλιστα περιμένουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει δοθεί λύση.

Ταυτόχρονα απαίτησαν από τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπομονή, να βάλουν πλάτη για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, να σταματήσουν την κινητοποίηση τους, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν και την αντίληψη στους εργαζόμενους ότι με τον αγώνα τους μπορεί να οδηγήσουν την εταιρία στο κλείσιμο.

Οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα επέδειξαν τεράστια υπομονή, έβαλαν πλάτη να κρατηθεί η εταιρία, έκαναν τεράστιες θυσίες, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες που έχουν σαν εργαζόμενοι, αυτοί και οι οικογένειες τους.

Οι εργαζόμενοι μετά από απόφαση της συνέλευσης τους αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο, προσανατολίζονται άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με όποιες μορφές εκτιμήσουν την επόμενη εβδομάδα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Από αυτό τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σήμερα βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και την στάση της εργοδοσίας. Βγαίνουν επίσης σημαντικά συμπεράσματα ποια πρέπει να είναι η στάση μας.

Η εργοδοσία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να το ξεπεράσουν, να κάνουμε υποχώρηση από τα δικαιώματα μας. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι είμαστε και εμείς συνένοχοι για την κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία, και πρέπει να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να ανακάμψει. Να συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια να βρεθεί επενδυτής, και με αυτό τον τρόπο να σωθούν και θέσεις εργασίας.

Όποιους σχεδιασμούς και εάν έχουν αυτό που κοιτάζουν πάντα είναι πως θα εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, σε αντιπαράθεση με τα δικά μας συμφέροντα, πως θα εξασφαλίσουν να έχουν κερδοφορία αξιοποιώντας όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν και αυτά που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μακριά από εμάς η αντίληψη ότι τα συμφέροντα της εταιρίας είναι κοινά με των εργαζομένων.

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν καρποφορήσουν τα σχέδια τους, και η εταιρία αντιμετωπίσει πρόβλημα, οι μόνοι που δεν έχουμε ευθύνη είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Η εμπειρία έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ότι αυτό που καθορίζει την πορεία της κάθε εταιρίας το αν θα επιβιώσει και θα συνεχίσει είτε στο κλάδο μας είτε σε άλλο κλάδο, είναι οι ανταγωνισμοί που έχουν μεταξύ τους, είναι η επιδίωξη του μέγιστου δυνατού κέρδους.

Για αυτό χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σε ποιό κλάδο ανήκουν να δώσουμε ενιαία την μάχη απέναντι στους εργοδότες, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, εμείς είμαστε οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου.

Για αυτό χρειάζεται σταθερό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, να επιδείξουμε υπομονή και επιμονή, ο αγώνας είναι μακρόχρονος, το δίκιο είναι με το μέρος μας, εμείς θα είμαστε οι νικητές.

Το κλαδικό συνδικάτο, η κλαδική ομοσπονδία με όλες τις δυνάμεις τους θα συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της PROVET, και καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους να πράξουν ανάλογα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...