Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής καλεί τους μεταλλεργάτες των εταιρειών ΑΝΑΜΕΤ – ΒΙΑΝΑΤΤ να παλέψουν για την ακύρωση των απολύσεων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει την προκλητική στάση της εργοδοσίας ΑΝΑΜΕΤ – ΒΙΑΝΑΤΤ του ομίλου Στασινόπουλου και της εργολαβικής εταιρείας Παύλου Παγώνα Ο.Ε., όσον αφορά στην  ανάκληση των απολύσεων των δύο εκλεγμένων συνδικαλιστών  , που είναι και η θέση του Υπουργείου Εργασίας , κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία που έγινε σήμερα στο Υπουργείο.

Είναι προφανές, ότι θέλουν να στείλουν το μήνυμα στους εργαζόμενους του ομίλου Στασινόπουλου ότι ο ταξικός συνδικαλισμός είναι υπό διωγμό , αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που παρέχει η σημερινή Κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες προς όφελος της εργοδοσίας.

Οι εργολάβοι λειτουργώντας με τη μορφή του σύγχρονου δουλεμπορίου τροφοδοτούν με φθηνό εργατικό δυναμικό τους βιομήχανους εξασφαλίζοντας τα μεγαλύτερα κέρδη τους. Είναι γνωστή τακτική των εργολάβων και των εταιρειών να βάζουν στη μέση τους εργαζόμενους και να τους κάνουν μπαλάκι. 

Το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί τους μεταλλεργάτες των Εταιρειών ΑΝΑΜΕΤ – ΒΙΑΝΑΤΤ, αλλά και συνολικά στον όμιλο Στασινόπουλου, να παλέψουν για την ακύρωση των απολύσεων πρωτοπόρων  εργαζόμενων που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Στόχος της εργοδοσίας με αυτές τις απολύσεις είναι οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι για να διεκδικήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ΣΣΕ, αυξήσεις στα μεροκάματα κ. α.

 

 Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...