Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής καταγγέλλει τη νέα δίωξη 35 συνδικαλιστών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι, καταγγέλουμε τη νέα δίωξη 35 συνδικαλιστών στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας, στις 30/1/2013. Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι “το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις”.

 Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, όμως αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων, για την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας”, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013. Σε εκκρεμότητα παρέμενε η κατηγορία των “απρόκλητων φθορών”, τις οποίες υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, για την οποία δικάζονται την Πέμπτη 16/3/17 !

 Μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των θεσμών, θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα, να αλυσοδέσουν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να εφαρμόζουν χωρίς αναταράξεις και κοινωνικές αντιδράσεις, την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και την επιθετικότητα του κεφαλαίου, που συνεχίζεται αμείωτα.Είναι απαίτηση της μεγάλοεργοδοσίας η κατάργηση κάθε νομικού και συμβατικού εμποδίου, ο περιορισμός κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος, με στόχο να απολύουν, να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.

Είναι ενοχλητικός κάθε εργάτης, κάθε συνδικαλιστής, κάθε συνδικάτο που παλεύει και απαιτεί να μη ζουν οι εργάτες σαν σκλάβοι. Διαισθάνονται ότι η όποια ανοχή – υπομονή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων έχει τα όριά της, και ενεργούν και προληπτικά και τρομοκρατικά ετοιμάζοντας το έδαφος με νέο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση.

 Η νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, απο Κυβέρνηση, Δικαστηρία, Εργοδότες να βάλουν νέα εμπόδια στους αγώνες του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ δεν θα περάσει και καλούμε τον κάθε συνάδελφο να οργανωθεί στο Συνδικάτο και να δώσει την έμπρακτη απάντηση του μέσα απο τον χώρο εργτασίας του.

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας: 10 Απρίλη γενική απολογιστική συνέλευση

Το Σωματείο  Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Αιτωλοακαρνανίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Απολογιστική Συνέλευση  την...

Σωματείο Εργαζ. στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ: 1η Απρίλη έκτακτη γενική συνέλευση στο χώρο του σφαγείου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1  ΑΠΡΙΛΙΟΥ   12:00 - 15:00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ  ΘΕΜΑΤΑ: Σχεδιασμός δράσης για...