Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων καταγγέλει την εργοδοσία της SPEEDEX για την απόλυση του συναδέλφου ΟΣΜΑΝ ΜΠΑΝΤΑΝΤΙ

Δημοσιεύτηκε στις

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει, με προτεραιότητα το επόμενο διάστημα τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, η εργοδοσία της SPEEDEXεπιλέγει να παίξει το ρόλο του «λαγού», απολύοντας το συνάδελφό Οσμάν, ιδρυτικό μέλος σωματείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα.

 Με την απόλυση του Οσμάν η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει «σιγή ιχθύος» στους χώρους δουλειάς, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για αυθαίρετη και καταχρηστική απόλυση, εργαζόμενου μετανάστη, που μετά από 12 χρόνια δουλειάς «συνειδητοποίησαν» ότι δεν έχει σωστή συμπεριφορά.

 

Η απόλυση του Οσμάν είναι συνέχεια της πολιτικής της εταιρίας, που έχει χαράξει εδώ και χρόνια. Είναι συνέχεια των απολύσεων, των «εθελούσιων απολύσεων», των franchise με την κακοπληρωμένη εργασία και τη δουλειά με το κομμάτι. Είναι συνέχεια του αυταρχισμού και προσπάθεια επίδειξης δύναμης.

 

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΣΜΑΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ! ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

 

Η εργοδοσία δε θα σταματήσει εδώ. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Αν σήμερα δεν αντιδράσουμε, το επόμενο χτύπημα θα είναι ακόμη πιο μεγάλο, θα αφορά ακόμη περισσότερους.

 

Το ΣΕΤΤΑ παλεύοντας για την επιστροφή του Οσμάν στη δουλειά ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών. Συναντήθηκε με την εργοδοσία και απαίτησε την άμεση επιστροφή του εργαζόμενου στη δουλειά του. Συναντήθηκε με το Σωματείο εργαζομένων SPEEDEXμετά από πρωτοβουλία του για να συζητηθούν οι επόμενες ενέργειες, ώστε να μην περάσει αναπάντητη η αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

 

Σίγουρα από καλύτερη θέση θα δίναμε τη μάχη, αν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος από τους άστοχους χειρισμούς του ΣΕΤΤΕΑ, ιδρυτικό μέλος του οποίου και είναι ο Οσμάν. Παρόλα αυτά τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί.

 

ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

 

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους στη SPEEDEXναπάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, που αποφασίστηκε ότι θα καλέσει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της SPEEDEX στην κοινή σύσκεψη με το ΔΣ του ΣΕΤΤΑ.

 Μαζική συνέλευση που θα βάλει μπλόκο στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας για το επόμενο διάστημα. Που θα απαιτεί μέσα από μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ακύρωση της απόλυσης.

 Καλούμε το υπόλοιπα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, να πάρουν απόφαση καταδίκης της απόλυσης και να σταθούν αλληλέγγυοι με την ενεργό συμμετοχή τους, όπως έπραξαν και στο παρελθόν. Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ώρα 09.30 π.μ. Να διευκολύνουμε την παρουσία συναδέλφων παίρνοντας απόφαση για στάση εργασίας στη SPEEDEX και τον υπόλοιπο κλάδο. Να πάρουν αποφάσεις τα επιχειρησιακά σε αυτή την κατεύθυνση, όπως θα κάνει και το ΣΕΤΤΑ.

 Το ΣΕΤΤΑ από την πλευρά του είναι στο πλευρό των συναδέλφων και θα στηρίξει έμπρακτα την πάλη τους. Θα αναλάβει επιπλέον πρωτοβουλίες συντονισμού της πάλης με επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία. Θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημοσιοποιηθεί το ζήτημα, να γίνει γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΤΑ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...