Το ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ επιστρέφει τον Σεπτέμβρη με εμπλουτισμένο πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις

Από την 1η Νοέμβρη που άνοιξαν τα μικρόφωνα του webradio του ΠΑΜΕ προσπαθήσαμε να φτάσει παντού η φωνή των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα, σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε κλάδο. Να δώσουμε βήμα, ένα ακόμα μέσο αναπαραγωγής για να προβάλουν τις θέσεις τους, τη δράση τους και τα αιτήματα τους.

 Καταφέραμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού να γίνεται πιο πλούσιο μήνα με το μήνα με περισσότερα συνδικάτα από την Αττική, συλλόγους σπουδαστών από ΙΕΚ, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το καθημερινό εργατικό δελτίο ειδήσεων μετέδιδε την ακούραστη πάλη των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Προβάλλαμε τη δράση των ταξικών δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της επαρχίας, τη διεθνή δραστηριότητα του ΠΑΜΕ μέσα από την εκπομπή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων.

 Μέσα και από θεματικές εκπομπές αναδείξαμε εξελίξεις σε κλάδους που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, μιλήσαμε με συναδέλφους που έχουν μεταναστεύσει στην Ευρώπη. Αφιερώσαμε εκπομπές σε ημέρες σύμβολα για την εργατική τάξη, όπως η 8η Μάρτη, η εργατική Πρωτομαγιά. Τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων είχαμε ζωντανές απεργιακές εκπομπές, με κάλυψη και της κεντρικής ομιλίας από την συγκέντρωση.

 Οι καλλιτεχνικές εκπομπές, αν και πιο αδύναμα, δεν έλειψαν από το ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ όπως φυσικά και οι εορταστικές οι οποίες περιλάμβαναν έθιμα, παραδοσιακά τραγούδια και παραμύθια για τα παιδιά των εργαζομένων.

 Στους 2 επόμενους μήνες, κατά τους οποίους ο σταθμός θα λειτουργεί με μουσικό πρόγραμμα καθημερινά, θα γίνονται δοκιμές ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες τεχνικές αδυναμίες συναντήσαμε.

 Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, τα μέλη των συνδικάτων να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό του προγράμματος του διαδικτυακού ραδιοφώνου, να στείλουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλου είδους εκπομπές στο email του ΠΑΜΕ: pame@pamehellas.gr.

 Την Παρασκευή 4 Ιούλη στις 7 μ.μ. θα μεταδοθεί ζωντανά η τελευταία εκπομπή από το studio του ΠΑΜΕ, όπου θα συζητήσουμε για την πορεία του ραδιοφώνου και τις σκέψεις για τη νέα σεζόν αλλά και τις καυτές εξελίξεις που θα έρθουν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι μες στο καλοκαίρι.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους τεχνικούς, τους συντελεστές των εκπομπών και όλους όσους συνέβαλαν για να φτάσει η φωνή του ταξικού κινήματος, των συνδικάτων στους εργαζόμενους.

Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...