Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) είναι το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Εργάτες , εργάτριες,

Άνεργοι, νέοι και νέες

Έλληνες και Μετανάστες

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), τα συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που είναι σε ταξικό προσανατολισμό και συστρατεύονται με το ΠΑΜΕ είναι το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου.

Αγωνιούν παλεύουν για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα προβλήματα που γεννά καθημερινά η καπιταλιστική μηχανή για να αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Σήμερα Έλληνες και μετανάστες είμαστε θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Με μνημόνια, με νόμους και διατάγματα κατάργησαν βασικά δικαιώματα των εργατών ενώ σήμερα η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ροκανίζει χρόνο για δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. Όμως το αποτέλεσμα είναι προαποφασισμένο.

Νέα δυσβάσταχτα μέτρα για το λαό κέρδος για τα αφεντικά.

Ασφαλιστικά δικαιώματα, εργασιακά, φορολογικά βάρη είναι πρώτα στην ατζέντα και ενδιαφέρουν το ίδιο Έλληνες και μετανάστες ανεξαρτήτου χρώματος. Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιθαγένεια δεν είναι νέο , είναι συνέχεια όλων των άλλων αντιδραστικών Νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και έρχεται να λύσει ζητήματα που απαιτούν οι εργοδότες.

Κάνει ακόμα δυσκολότερες τις προϋποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών. Δεν έχουν ίση μεταχείριση οι ντόπιοι και ξένοι εργαζόμενοι αλλά η νομιμοποίηση των μεταναστών θα εξαρτάται από τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας. Δηλαδή αν δεν υπάρχει δουλειά για τους μετανάστες θα πιάνουν δουλειά οι δυνάμεις καταστολής.

Δίνει συγχωροχάρτι στον εργοδότη που είναι αφερέγγυος ως προς τις υποχρεώσεις του στον εργαζόμενο μετανάστη ενώ απελαύνει το μετανάστη.

Διατηρούνται οι απαράδεκτες προϋποθέσεις για άδεια παραμονής των ενσήμων και τα πανάκριβα παράβολα.

Συνάδελφοι ,

Κανένας να μην ξεγελαστεί με τη δήθεν δημοκρατική ευαισθησία της κυβέρνησης για τα κέντρα Κράτησης Μεταναστών που το ΠΑΜΕ τα κατήγγειλε και τα πολέμησε από την αρχή.

Από την μια τα αδειάζει και από την άλλη τα γεμίζει γιατί είναι δεσμευμένη στην Ε.Ε. γιατί έχουν γίνει με δικά της κονδύλια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει και συνυπογράψει τις επιλογές της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα περισσότερους νεκρούς στα βουνά, περισσότερους πνιγμένους στη θάλασσα.

Συνάδελφοι

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο της οργάνωσης τον αγώνα της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...