Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Καταγγέλλει τη Μη χορήγηση βίζας στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Καταγγέλλει τη Μη χορήγηση βίζας στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

 Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα εισόδου στις ΗΠΑ, στον Γενικό Γραμματέα της Γεώργιο Μαυρίκο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2018 για να παραστεί σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου είναι μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΣΟ, και για να συμμετάσχει σαν κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνδικαλιστική συνάντηση Συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών και φίλων της ΠΣΟ που θα γίνει τον ίδιο μήνα στην πόλη του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ.

Παρά το ότι η ΠΣΟ ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες η απάντηση από την πλευρά των αρμόδιων κρατικών αρχών των ΗΠΑ, ήταν αρνητική. Η ΠΣΟ, της οποίας η έδρα φιλοξενείται στην Αθήνα, απευθύνθηκε επίσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χωρίς θετική απάντηση. Ενημερώθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ελλάδας στις ΗΠΑ.

Η στάση αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στόχο έχει να εμποδίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την ισχυροποίηση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος των Εργαζομένων στις ΗΠΑ. Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου.

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων όλου του κόσμου, στο πλευρό της μεγάλης ταξικής οικογένειας της ΠΣΟ.

Απαιτούμε να χορηγηθεί η νόμιμη βίζα στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των στελεχών του διεθνούς, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

 Καλούμε τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες να καταδικάσουν με ψηφίσματα, αποφάσεις, καταγγελίες τη νέα αυτή επίθεση ενάντια στο διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...