Το ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Γενεύη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Προεδρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που έγινε στη Γενεύη, στις 6 και 7 Ιούνη.

Από το ΠΑΜΕ τοποθετήθηκε ο Γιώργος Πέρρος, ο οποίος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τη δράση του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα, που σήμερα, επικεντρώνεται στην προετοιμασία της εργατικής τάξης για αγωνιστική απάντηση στο νέο Μνημόνιο που ετοιμάζουν η Ελληνική Κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Επίσης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΠΑΜΕ για διεθνή συντονισμό των συνδικάτων, όπως με τη διεθνή Συνάντηση Εργαζομένων στο Εμπόριο τον Φλεβάρη του ’14, και την προετοιμασία πανευρωπαϊκής Συνάντησης των αγωνιστικών συνδικάτων των Τηλεπικοινωνιών που προετοιμάζεται για τον Οκτώβρη του 2015. Επίσης κατήγγειλε την υποκριτική τακτική της Ελληνικής Κυβέρνησης, που από τη μία εκφράζεται με λόγια συμπάθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ, με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, παραχώρηση Ελληνικού εδάφους για Νατοικές βάσεις κ.α.. Επίσης, το ΠΑΜΕ ενημέρωσε για την καταβολή οικονομικής βοήθειας για τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού του Νεπάλ που υποφέρει από τις συνέπειες του σεισμού.

Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ χαιρέτισε τις εκδηλώσεις και δράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα 70 Χρόνια της ΠΣΟ. Ενέκρινε την δράση της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του με τους λαούς της Συρίας, της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Παλαιστίνης κ.α. που δέχονται την επίθεση του Ιμπεριαλισμού και έθεσε το σχεδιασμό δράσης της ΠΣΟ για το επόμενο διάστημα. Κύριο ζήτημα που αναδείχθηκε είναι η ενδυνάμωση της δράσης της ΠΣΟ σε Περιφερειακό και Κλαδικό Επίπεδο, η ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης, καθώς και το μέτωπο στις δυνάμεις της ITUC, της διεθνούς συνδικαλιστικής οργάνωσης, υποχειρίου των πολυεθνικών.

Το Προεδρικό Συμβούλιο αποφάσισε σειρά κεντρικών δράσεων μεταξύ των οποίων μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις Αλληλεγγύης στου λαούς της Συρίας και της Βενεζουέλας, καθώς επίσης και την Κεντρική Εκδήλωση της ΠΣΟ για την επέτειο των 70 Χρόνων της Ομοσπονδίας, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στις 3 Οκτώβρη. Τέλος, έγινε δεκτό το αίτημα του Κογκρέσου Συνδικάτων της Νοτίου Αφρικής (COSATU), να αναλάβει την φιλοξενία του 17ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ, τον Οκτώβρη του 2016. Το 16ο Συνέδριο, είχε φιλοξενηθεί από το ΠΑΜΕ, το 2011 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πάνω από 800 συνδικαλιστών από 120 χώρες.

 

Φωτογραφίες: https://plus.google.com/111424066969409429174/photos

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Περισσότερα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της...

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...