Το ΠΑΜΕ εκφράζει την στήριξη του στους αγώνες των εργαζομένων της Πορτογαλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αθήνα, 26 Μάρτη 2012

Προς

Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας

 

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Πορτογαλίας και τη CGTP-IN για την μεγάλη επιτυχία της απεργίας της 22 Μάρτη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Πορτογαλική κυβέρνηση με την Τρόικα.

Η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών που προσπάθησαν να αμαυρώσουν την εργατική κινητοποίηση και ο τρόπος που αξιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ αυτές οι μικρές ομάδες είναι ολόιδιος με την δράση ομάδων που επιτέθηκαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και των εργαζόμενων της Ελλάδας, με ποιο πρόσφατα παραδείγματα την δολοφονική τους επίθεση στις 20 Οκτώβρη και τις 12 Φλεβάρη.

Αυτοί οι μηχανισμοί αξιοποιούνται σε κάθε χώρα από την αστική τάξη για να πάρει νέα μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για να ανακόψει την άνοδο και τη μαζικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Η ομοιότητα του τρόπου δράσης αυτών των ομάδων, η έχθρα τους για το οργανωμένο, ταξικό εργατικό κίνημα, αλλά και η αξιοποίηση τους από τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις κάθε χώρας αποδεικνύουν ότι η δράση τους δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί μέρος κεντρικού σχεδιασμού. Η προβοκατόρικη δράση τους αποτελεί συνέχεια και επέκταση των τρομοκρατικών διλημμάτων για υποταγή στις αντιλαϊκές πολιτικές ή χάος, εξυπηρετεί τα σχέδια των Κυβερνήσεων, του Κεφαλαίου και της ΕΕ για να προωθήσουν αντεργατικά μέτρα

Απέναντι στην ενιαία και κοινή επίθεση των εργοδοτών οι εργαζόμενοι της Ευρώπης πρέπει να αντιτάξουμε ένα ισχυρό, συντονισμένο και σταθερό ταξικό εργατικό κίνημα σε κάθε χώρα και σε ‘ολη την Ευρώπη.

Το ΠΑΜΕ, για μία ακόμη φορά, εκφράζει την στήριξη του στους αγώνες των εργαζομένων της Πορτογαλίας και επανεπιβεβαιώνει την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας στους δίκαιους αγώνες σας.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...