Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Δημοσιεύτηκε στις

Η απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στον Νομό μας, που πρόσφατα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου είχε καταγγείλει, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και οξύνεται.

Η εταιρεία ΝΕΛ ανακοίνωσε ότι σταματάει τα δρομολόγια των πλοίων της προς και από τα νησιά του νομού μας από τις 3 έως τις 8 Ιανουαρίου. Δηλαδή μέσα στην περίοδο των εορτών και για εξ (6) ημέρες δεν θα υπάρχει καμία συγκοινωνία με τα νησιά μας.

Η απόφασή της εταιρείας, με την συναίνεση του ΥΕΝ (;), δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους του νομού μας, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μας επισκεφθούν, καθώς δεν θα έχουν την δυνατότητα μετακίνησης χρονιάρες μέρες, σε όσους για λόγους υγείας θα πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα ή στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που θα πρέπει να επιστρέψουν.  

Πριν λίγες μέρες λέγαμε ότι οι εφοπλιστές δρομολογούν πλοία με πανάκριβα εισιτήρια, όποτε και όταν θέλουν,μετατρέποντας το Αιγαίο σε άσυλο της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της καταγγελίας μας το αποδεικνύουν για άλλη μια φορά στην πράξη.

Καλούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει άμεση λύση.

 Απαιτούμε:

  • Καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα – καλοκαίρι και ιδιαίτερα την εορταστική περίοδο.
  • Σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων.
  • Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος Παπουτσή 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.
  • Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου, φορέα συγκοινωνιών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών), που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.
  • Αποκλειστικά κρατικά λιμάνια, σύγχρονα και ασφαλή, με δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των αναγκαίων υποδομών και των λιμενικών εγκαταστάσεων.
  • Ουσιαστικοί έλεγχοι αξιοπλοΐας με την συμμετοχή εκπροσώπων του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της ζωής στη θάλασσα. Όχι άλλα ΣΑΜΑΙΝΑ.
  • Εξασφάλιση στους ναυτεργάτες πλήρους και σταθερής δουλειάς με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Κατοχύρωση του ναυτικού επαγγέλματος ως βαρύ, ανθυγιεινό και επικίνδυνο.

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...