Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος, Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων και Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Ξάνθης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Τα παρακάτω σωματεία του Ν. Ξάνθης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά, και στο σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) της «Cosco». Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους, για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Οι συνάδελφοι συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους, κόντρα στη «βιομηχανία» διώξεων και την τρομοκρατία που στήνεται απέναντί τους από εργοδοσία – απεργοσπαστικούς μηχανισμούς – μέσα ενημέρωσης – αστική Δικαιοσύνη – κρατικούς μηχανισμούς, με καθοριστικό και συντονιστικό ρόλο στην αντιαπεργιακή επίθεση να παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η εργοδοσία και αστική Δικαιοσύνη, με συντονιστή την κυβέρνηση, έχουν στήσει «βιομηχανία» έκδοσης αλλεπάλληλων καταδικαστικών αποφάσεων που βγάζουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, με τις γνωστές πλέον fast track διαδικασίες – παρωδία, όπου «δικαίωσε» και αυτήν τη φορά τον επιχειρηματικό όμιλο. Το μπαράζ των καταδικαστικών αποφάσεων τροφοδοτεί το αντιαπεργιακό νομικό οπλοστάσιο που θεσμοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μάλιστα να το ενισχύει ακόμα παραπέρα, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα για «έτοιμες» εργοδοτικές αγωγές και δικαστικές αποφάσεις για κάθε χρήση και κάθε περίπτωση!

Μπροστά στην προάσπιση της επένδυσης της πολυεθνικής “Cosco”, δεν χωράνε όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ούτε το δικαίωμα να απεργείς και να διεκδικείς.Ένας για όλους και όλοι για έναν, ενάντια στα εργασιακά γκέτο του κεφαλαίου και των εκπροσώπων που επιδιώκουν τη συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Τα σωματεία του Ν. Ξάνθης

 

  1. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

2. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε.

3. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ (ΔΕΥΑΞ)

4. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...