Τα εργατικά σωματεία του Ηρακλείου – Κρήτης εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς.

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

Τα εργατικά σωματεία του Ηρακλείου που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς.

 Χαιρετίζουμε τους αγρότες από τον Έβρο ως το νησί μας, που σήμερα από τα χαράματα βρίσκονται στα μπλόκα. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες του Νομού μας, που σήμερα βρίσκονται στο μπλόκο στα Πραιτόρια και σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία.

 Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επάξια πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενές κυβερνήσεις, η πολιτική που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά, την κτηνοτροφία, είναι η ίδια πολιτική που δημιουργεί τις στρατιές ανέργων, τις δουλειές πείνας των 200 & 400€, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών μας κλπ.

 Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) έχει οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή σε συρρίκνωση και τις τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικά επίπεδα. Από την άλλη, το κόστος παραγωγής αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και σ’ αυτό συνέβαλε η αύξηση συντελεστή Φ.Π.Α., ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, το αγροτικό ρεύμα, κ.α. Μια πολιτική που εξυπηρετεί τους μεγαλοεξαγωγείς και τη βιομηχανία τροφίμου που παίρνουν το βιος του αγρότη για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι οι ίδιοι που ξεζουμίζουν τον εργάτη και κλέβουν τον ιδρώτα του.

 Ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μονάχα με το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και μετατροπής τους σε εργάτες γης ή άνεργους.

 Σε αυτό τον αντιλαϊκό κατήφορο βέβαια η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της. Έχει στο πλάι της τις κατευθύνσεις και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζονται χρόνια σε άλλα κράτη μέλη της, όπως επίσης και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που προσπαθούν να σπρώξουν τους αγρότες σε λύσεις στην αρένα των ανταγωνισμών των μεγαλοπαραγωγών – μεγαλοεξαγωγέων.

 Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!

Είναι αγώνας κάθε φτωχού αγρότη, κάθε εργάτη, αυτοαπασχολούμενου και κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για μια πλατιά συμμαχία, με τέτοια χαρακτηριστικά που θα μπορεί να αποκρούσει τα μέτρα, να φρενάρει την κυβερνητική πολιτική αλλά και να βάζει πλώρη για νέες κατακτήσεις και διεκδικήσεις.

 

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

 

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Γαλάτεια Καζαντζάκη

 

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...