Σύλλογος Ιδ. Υπαλλήλων Σάμου: Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους Στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου  εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των καταστημάτων ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, σε όλη την Ελλάδα και στη Σάμο (Χώρα, Καρλόβασι) που δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας.

Χαιρετίζει και συνεπικουρεί στη πρωτοβουλία των εργαζομένων μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και εξορμήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς (σ/μ, κ.λπ.).

Κυρίως, όμως, καλούμε τους συναδέλφους των καταστημάτων Μαρινόπουλος (Χώρα, Καρλόβασι) σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, στη βάση των συμπερασμάτων που πρέπει να βγουν από τις πρόσφατες εξελίξεις στον όμιλο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Και οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι οι μεγάλοι όμιλοι (όπως ο όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ), σχεδιάζουν με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Στη βάση αυτή ανοίγουν και κλείνουν επιχειρήσεις, προχωρούν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, επενδύουν και αποεπενδύουν, «εγκαταλείπουν» επιχειρήσεις και κλάδους όπου η κερδοφορία μειώνεται (σ/μ) και επανεπενδύουν σε κλάδους και υποκλάδους με υψηλότερη κερδοφορία (ΦΑΜΑΡ). Σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, μάλιστα, αυτά τα φαινόμενα είναι πιο έντονα.

Στα σχέδια αυτά οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους δε «χωράνε». Κι ενώ παράγουν όλο τον πλούτο και δεν έχουν καμιά ευθύνη για τους ανταγωνισμούς και την κρίση των καπιταλιστών, υφίστανται τις πιο βαριές συνέπειες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν τη πλάτη σ’ εκείνους που τους κοροϊδεύουν και “τα κάνουν πλακάκια” με την εργοδοσία (επιχειρησιακό σωματείο, διευθυντές κ.λπ.). Να εμπιστευτούν την Επιτροπή Αγώνα και το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου που επανειλημμένα έχει δείξει πως εργάζεται μόνο για το συμφέρον των εργαζομένων, δε “χαϊδεύει αυτιά” της εργοδοσίας και μαζί να αγωνιστούμε για:

* Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

* Καταβολή μισθού και επιδομάτων

* Ικανοποίηση πρώτα των δικαιωμάτων των εργαζομένων έναντι των υπολοίπων (τράπεζες, πιστωτές κ.ά.)

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Μεσσηνίας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Την Τετάρτη 1η Μαΐου  10:00 π.μ. Κεντρική πλατεία  Η πρωτομαγιά είναι...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ιστορικού σωματείου “Βύρων”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Με το παρόν ψήφισμα θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Για την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την Τετάρτη 24 Απρίλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ...