Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Ροζα Ιμβριώτη” : Προσυπογράφουμε τη διαμαρτυρία της FISE για τη μη χορήγηση βίζα στον Μαυρίκο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» προσυπογράφει την παρακάτω διαμαρτυρία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος της ΠΣΟ, για τη μη χορήγηση βίζας από τις ΗΠΑ στον Γενικό Γραμματέα της Π.Σ.Ο

Θέμα: Μη χορήγηση βίζας στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η  Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος της ΠΣΟ καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα εισόδου στις ΗΠΑ, στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ  Γεώργιο Μαυρίκο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2018 για να παραστεί σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου είναι μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΣΟ, και για να συμμετάσχει σαν κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνδικαλιστική συνάντηση Συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών και φίλων της ΠΣΟ που θα γίνει τον ίδιο μήνα στην πόλη του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ.

Η άρνηση χορήγησης βίζας στο γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας είναι μια άκρως αντιδημοκρατική στάση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με μοναδικό στόχο να εμποδίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την ισχυροποίηση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος των Εργαζομένων στις ΗΠΑ.

Από το 1945 μέχρι σήμερα η ΠΣΟ δικαιούται να ασκεί το ρόλο της στα Ηνωμένα Έθνη και να εκφράζει την αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή γραμμή της ανεξάρτητα αν αυτό δεν αρέσει στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ.

Η απαγόρευση  εισόδου  του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ μέσα στις ΗΠΑ φανερώνει τη μεγάλη ανησυχία των ιμπεριαλιστών από την άνοδο τα τελευταία χρονιά της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας η οποία με την σταθερή αντιιμπεριαλιστική και την διεθνιστική της δράση ξεσκεπάζει τον βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και του Δ.Ν.Τ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει συνδικάτα υποταγμένα ώστε να υπηρετούν την πολιτική των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων. Για αυτό στηρίζει και βοηθά τα κίτρινα συνδικάτα και υπονομεύει την ΠΣΟ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Δικό μας καθήκον και όλων των  αγωνιστών σε όλες τις ηπείρους είναι να δυναμώνουμε συνέχεια την ΠΣΟ και τις κλαδικές της ΠΣΟ και να αναπτύσσουμε τους ταξικούς αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τη διεθνιστική δράση της ΠΣΟ υπέρ των λαών που αγωνίζονται.  Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου. Από την ίδρυσή της, τον Οκτώβρη του 1945 έως σήμερα, είναι δημόσια και γνωστή η ιστορία και η αγωνιστική της δράση.

Ζητάμε να χορηγηθεί νόμιμη βίζα στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των στελεχών της ΠΣΟ.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να υπογράψουν τη διαμαρτυρία και να τη στείλουν στα παρακάτω email:

[email protected] [email protected] [email protected]

Διεθνισμός και η αλληλεγγύη είναι τα ανίκητα όπλα των εργαζομένων και των λαών

 

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                            Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                     Γλαβίνα Σουζάνα

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...