Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ: Απόφαση συμμετοχή στη 48ωρη απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε στην 360Connect,

 Την Πέμπτη 10/3/2016, πραγματοποιήθηκε μαζική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν ενεργά στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, διαδικασία με την οποία μπορούμε να έχουμε ζωντανή εικόνα, εμπειρία, και να υλοποιούμε από κοινού τις αποφάσεις μας για κλιμάκωση του αγώνα και της πάλης μας το επόμενο διάστημα.

 Το σύνολο των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, μόνο απλούς θεατές δεν μας αφήνουν. Το κλείσιμο των συνόρων προς τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και ο εγκλωβισμός εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας, η συνέχιση της διαπαραγματεύσεων για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό νομοσχέδιο, η αξιολόγηση από τους «θεσμούς» για ένα πρόγραμμα που εμείς οι εργαζόμενοι δεν θέλουμε αλλά το ακριβοπληρώνουμε καθημερινά, μας έχουν καταντήσει να ξεπεράσουμε τα ορία μας προ πολλού.

 Σ’ όλη την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι συναδελφοί μας εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για όλα τα παραπάνω αλλά μεταφέρθηκε ζωντανή εμπειρία για το τι επικρατεί και στα υπόλοιπα τμήματα. Κυριάρχησε στην κουβέντα το ζήτημα του μισθού (στην πλειοψηφία των συναδέλφων ο μισθός τελειώνει στις αρχές του μήνα) και του Bonus (ζωντανά παραδείγματα από όλα τα τμήματα για την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας ενόψει της επίτευξης των στόχων).

 Το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην 360Connect, οφείλει να ενημερώνει όλους τους συναδέλφους σε σχέση με όλα τα εργασιακά ζητήματα τα οποία συνδέονται άμεσα με τις οικονομικές και πολιτικές. Σε παλαιότερη ανακοινωσή μας σε σχέση με την Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, και με απόφαση από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου απόρριψαμε την πρόταση του Ομίλου Vodafone, η οποία είχε μειώσεις έως και 30% και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι η 360Connect δεν θα γίνει Δούρειος Ίππος για μειώσεις μισθών σε όλο τον Όμιλο. Από την πλευρά της, η Διοίκηση είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει μονομερώς σε τροποποίησεις – αυξήσεις μισθών.

 Που είναι λοιπόν έστω και αυτές οι ελάχιστες αυξήσεις μισθών;

Προφανώς και ο όμιλος Vodafone, θέλει να έχει τους εργαζόμενους διαχωρισμένους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργαζόμενοι διαφορετικών μισθολογικών κατηγοριών για να μας διασπά και να μας κατηγοριοποιεί. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι μαζική μέσα από τις δικές μας συλλογικές διαδικασίες. Συσπειρωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στην 360Connect, ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας, ειδικότητας ή ωραρίου για να διεκδικήσουμε την υπογραφή αξιοπρεπούς σύμβασης εργασίας.

Ειδικά σήμερα πλέον, που γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από κυβέρνηση – θεσμούς να μειώσουν το «ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ» για να απαλλαχθούν και απ΄αυτό οι εργοδότες, εμείς οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στο Επιχειρησιακό και Κλαδικό Σωματείο (ΣΕΤΗΠ) μας θα μπλοκάρουμε στην πράξη τα σχεδιά τους.

 Σε αυτήν την χρονική στιγμή έχουμε βγει ορμητικά μπροστά, νιώθουν την κατακραυγή και πρέπει να το πάρουμε υπόψη μας, δεν είναι εύκολο να καταθέσουν αυτόν τον ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ και εμείς έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο, ήδη νιώθουν την πίεση μας από τις απεργίες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

 

Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Να νεκρώσει όλη η χώρα!

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που:

Να εξασφαλίζει την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Να καταργεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ζητάμε πλήρες ωράριο εργασίας και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Να σταματήσει άμεσα το καθεστώς των ενοικιαζόμενων, να προσληφθούν απευθείας από τον Όμιλο

Να προβλέπεται η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης – Κανένας περιορισμός στην δράση μας.

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...