Σωματείο Εργαζομένων σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής : Ως εδώ με την απλήρωτη δουλειά !

Δημοσιεύτηκε στις

 

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 22/9 !!!

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ.Εργασίας στις  10:30

 

 ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 8 μήνες

 

ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ – ΚΑΣΠ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 10 μήνες

 ΠΕΓΚΑΠ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 18 μήνες

 

ΕΡΜΗΣ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι: σχεδόν 2 χρόνια

 

ΕΓΝΥΑ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 8 μήνες

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 13 μήνες

 

 Παρόλα τα λεφτά που μας χρωστάνε, που λένε ότι δεν υπάρχουν, χαρίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις ΠΑΕ, στις τράπεζες, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές με φοροαπαλλαγές και με το νέο αναπτυξιακό νόμο! Και δε μένουν μόνο εκεί. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και φέρνουν νόμο για την ποινικοποίηση και τον περιορισμό των απεργιών, των συλλογικών διεκδικήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι φανερό ότι τα μέτρα που μας ετοιμάζουν είναι ακόμη χειρότερα από αυτά που μας έχουν επιβάλλει και έχουν φτάσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν το μαστίγιο για να σωπάσουν κάθε ταξική, συλλογική φωνή που υψώνεται ενάντια στα νέα μέτρα. Για να μας δηλώσουν και με νόμο ότι απαγορεύεται να διεκδικούμε αυτά που μας χρωστάνε, αυτά που μας έχουν κλέψει!

 Έχουμε πείρα, έχουμε καταφέρει, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα!

 Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ΠΟΜΕΕΑ, που έδωσαν περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση. Μέσα σε αυτή την περίοδο χάριτος οι μήνες απληρωσιάς διπλασιαστήκαν και τριπλασιαστήκαν ενώ αυτές μίλαγαν για υπομονή, για εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και κατηγορούσαν τους εργαζόμενους ότι δεν είχαν καμιά διάθεση να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους! Άλλωστε, χρόνια τώρα οι αγωνιστικές τους διεκδικήσεις εξαντλούνται σε επιστολές ενημέρωσης και διαμαρτυρίας και σε καλέσματα σε εκδηλώσεις του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στήριξαν, ούτε καν συμμετείχαν σε κλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις που έγιναν όλο αυτό τον καιρό για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων. Άλλωστε, οι δυνάμεις που καλλιεργούν την ανοχή, την κοινωνική συναίνεση και τον κοινωνικό διάλογο δεν μπορούν και δε θέλουν να συνεισφέρουν στην κλιμάκωση της πάλης για τις διεκδικήσεις του κλάδου και γενικότερα των εργαζομένων.

 Μόνος αποτελεσματικός αγώνας,

ο οργανωμένος, ο ανυποχώρητος, ο ταξικός, ο κλιμακούμενος!

 

Αγώνας που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός κινήματος που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα διεκδικεί άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Ένα κίνημα που θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.

 Για να οργανώσουμε τέτοιους αγώνες, συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση την Κυριακή 2 Οκτώβρη στις 10:30 πμ στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

 Κλιμακώνουμε την πάλη μας! Απαιτούμε εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα μας! Ούτε μια μέρα απλήρωτης εργασίας! Καμία μείωση μισθών! Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα! Να ανοίξουν όλα τα τμήματα των κέντρων που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν (πχ ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, ΕΓΝΥΑ)! Να σταματήσουν οι απολύσεις! Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι! Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις διευρυμένες ανάγκες που υπάρχουν! Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ)! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή, με δομές και προσωπικό που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες!

 Όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι γονείς στην απεργία στα ΝΠΙΔ

την Πέμπτη 22/9, στο Υπουργείο Εργασίας στις 10:30 πμ !!!

Το ΔΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...