Σωματείο Εργαζομένων ΖΟΥΡΑΣ: Αποδείχτηκε η εκτίμηση ότι οι βιομήχανοι της πτηνοτροφίας έχουν κοινό στόχο να τσακίσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης

Δημοσιεύτηκε στις

Στην ετήσια γενική συνέλευση επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά από το σύνολο των συναδέλφων η απόφαση να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας.

Αποδείχτηκε η εκτίμηση ότι οι βιομήχανοι της πτηνοτροφίας έχουν κοινό στόχο να τσακίσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης αντιτίθεται στις ορέξεις τους. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ – ΖΟΥΡΑΣ – ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ σε αγαστή συνεργασία σχεδίασαν την μεταβίβαση εγκαταστάσεων στον τελευταίο χωρίς το «βάρος» των εργαζομένων με δικαιώματα. Άλλοι, κατά τα άλλα «ανταγωνιστές» τους, όπως ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ – ΒΟΚΤΑΣ στήριξαν αυτά τα σχέδια συμβάλλοντας στην επίθεση.

Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω σημαντική συνεισφορά είχαν οι κυβερνήσεις τους με νόμους που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη γιατί γνωρίζει και έχει πάρει θέση στο πλάι των βιομηχάνων της πτηνοτροφίας. Τα προβλήματα έχουν καταγγελθεί σε όλες τις υπηρεσίες, έχει γίνει συζήτηση μέχρι και στο κοινοβούλιο, όμως όχι απλά δεν έχουν λυθεί αλλά το αντίθετο, σήμερα η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας έχει γίνει μεγαλύτερη.

Όλο αυτό το διάστημα στο πλάι μας βρίσκονται πολλά σωματεία και φορείς μέσα από την αλληλεγγύη που έχει οργανωθεί από τις ταξικές συνεπείς δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών. Την ημέρα την ετήσια γενικής συνέλευσης για μία ακόμα φορά μοιράστηκαν στους συναδέλφους τρόφιμα και άλλα είδη που συγκεντρώθηκαν από το ΠΑΜΕ.

Αντίθετα η στάση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι αυτή που υποσκάπτει αυτούς τους αγώνες, την προοπτική της εργατικής τάξης, ταυτίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά των επιχειρήσεων, θέτοντας κοινούς στόχους.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας και διεκδικούμε:

  1. Την διατήρηση όλων των θέσεων εργασία και τον δικαιωμάτων μας.

  2. Την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους και απολυμένους.

  3. Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να σταματήσει εδώ και τώρα ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί.

  4. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Αντικείμενο εργασίας στο ΔΣ του σωματείου.

Πραγματοποιούμε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια τις Χαλκίδας, Τετάρτη 5 Απρίλη 8:30πμ, όπου δικάζεται σχετική υπόθεση και καλούμε σε αλληλεγγύη σωματεία και φορείς.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7/4/2017, στις 7μμ στην Πλατεία Αγοράς μαζί με όλους τους  εργαζόμενους του κλάδου ενάντια στην νέα επίθεση που σχεδιάζουν ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...