ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ καταγγέλλουν τις κατακτήσεις του αγώνα των εργαζομένων στο ΕΜΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι με την πρότασή του, που υιοθετήθηκε από τη συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΜΠ, έσπασε η απεργία.

 Χαρακτηριστικά:

  • Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού της Νομικής, η ΑΡΕΝ (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) κατέθεσε ψήφισμα καταγγελίας της πρότασης του ΠΑΜΕ στην γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΕΜΠ και ουσιαστικά χαρακτήρισε τους εργαζόμενους απεργοσπάστες, ψήφισμα το οποίο στήριξαν ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ.

  • Στη Φιλοσοφική, η ΕΑΑΚ μαζί με την ΑΡΕΝ κατηγορούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ότι είναι απεργοσπάστες, ότι έκαναν κομπρεμί και ότι τα βρήκαν με την κυβέρνηση για το ΕΜΠ.

  • Η Ειρήνη Δαφέρμου (στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πάντειο) κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι τα βρήκε με την ΠΑΣΚΕ για να σταματήσει η Ομοσπονδία των διοικητικών την απεργία.

  • Το ίδιο αναπαράγει σε πολλά άρθρα και η εφημερίδα ΑΥΓΗ.

 Ουσιαστικά καταγγέλλουν τους εργαζόμενους, που με τον αγώνα τους απέσπασαν δέσμευση ότι δεν θ’ απολυθεί κανείς και την ίδια στιγμή συνεχίζουν την πάλη τους για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας! Αυτή την απόφαση πήραν οι εργαζόμενοι!!!

 Κατηγορούν για «κομπρεμί» τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ ως γνωστόν στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο συμμετείχε η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων και τα 8 σωματεία εργαζομένων των πληττόμενων ΑΕΙ.

 Δηλαδή ο αγώνας που έδωσαν για 13 εβδομάδες οι εργαζόμενοι, που πίεσε το Υπουργείο, το ανάγκασε σε έστω προσωρινή αναδίπλωση και απέσπασε δεσμεύσεις, ήταν αγώνας «κομπρεμί» και οι εργαζόμενοι απεργοσπάστες!!!

 Γιατί κρύβουν τις αλήθειες;

  • Γιατί δεν λένε τι πρόταση κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΜΠ; Πρότειναν να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τη συμφωνία με το Υπουργείο και να συνεχιστεί η απεργία γιατί… έχει και το ΕΚΠΑ (!!!).

  • Γιατί δεν λένε τι πρόταση κατέθεσε στη συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΜΠ η Ειρήνη Δαφέρμου, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; «Να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα για να μην γίνει εργατικό ατύχημα όταν πιάσουμε δουλειά»(???) Μόνο!!! Γιατί δεν μας λέει η κ. Δαφέρμου που είναι εκλεγμένη στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Πάντειο, γιατί δεν έχει πάει στις 3 τελευταίες συνελεύσεις εκεί;

Γιατί δεν λένε ότι ένα μέρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΜΠ), όπως π.χ. ο Λαμπράκης, στήριξε την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ στη συνέλευση των εργαζομένων του ΕΜΠ;

  • Γιατί δεν αποκαλύπτουν πως τοποθετούνται οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας όπως ο κ. Τριγάζης (μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας των Διοικητικών, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) που είπε ενώπιων των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας των διοικητικών και των 8 σωματείων: «Αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου εμείς θ’ αναστείλουμε την απεργία».

 Ο τυχοδιωκτισμός αυτών των δυνάμεων δεν έχει τέλος και όριο! Δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά ο αγώνας των εργαζομένων και κάθε αγώνας, το πώς θα μπορεί να πιέζει και να αποσπά δεσμεύσεις, το πως θα δυναμώνει μέρα με την μέρα.

 Το μόνο που τους νοιάζει μάλλον, είναι το να κάνουν επικοινωνιακή κόντρα με την κυβέρνηση, το να κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική καρέκλα και το να βγει ο Τσίπρας πρόεδρος της Κομισιόν!

 Στηρίζουμε την απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων του ΕΜΠ που τονίζει ότι «ο αγώνας δεν σταματάει εδώ αλλά με ενότητα, με αγωνιστική ετοιμότητα, με πείσμα και αποφασιστικότητα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας».

 Καλούμε όλους τους φοιτητές να κάνουν στην άκρη αυτές τις δυνάμεις, να μπουν στον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που έχουμε ανάγκη!!!

Περισσότερα

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον κατώτατο μισθό

 Στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών απαντάμε με οργάνωση και αγώνα για αυξήσεις...

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...