Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα 5μηνων : 22 Μάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πορεία των ανέργων που διοργανώνει ο Δήμαρχος Πατρέων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι σσες πρώην και νυν 5μηνίτες, άνεργοι και άνεργες βγαίνουμε στους δρόμους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους άνεργους και τους καλούμε να πάρουν μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 22-3-2016 στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας. Ταυτόχρονα τους καλούμε και σε μαζική συμμετοχή στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Απαιτούμε να έχουμε Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απαιτούμε μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, απαιτούμε να έχουμε αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

Αρνούμαστε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μέσα στη μιζέρια και την εξαθλίωση παρακαλώντας για ένα ακόμα πρόγραμμα, αρνούμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, δεν είμαστε και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αρνούμαστε να ζούμε με διαρκείς αγωνία για μια θέση 5μήνου που ίσως να γίνει και οκτάμηνο για 495 ευρώ. Αρνούμαστε να υπηρετήσουμε το σημερινό σάπιο σύστημα που το μόνο που γεννά είναι φτώχια και εξαθλίωση.

Το προηγούμενο διάστημα πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ βγήκαμε μπροστά, οργανώσαμε τον αγώνα μας, ενιαία μαζί τους υπόλοιπους συναδέλφους δώσαμε μια μάχη σκληρή και καταφέραμε να κερδίσουμε να έχουμε ίσες παροχές με το υπόλοιπο προσωπικό. Με τον αγώνα μας αναγκάσαμε τη σημερινή συγκυβέρνηση να νομοθετήσει κάποια από τα βασικά εργασιακά αιτήματά μας. Δώσαμε απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση, σε αυτούς που μιλάνε για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.

Σήμερα επιβάλλεται να ξαναβγούμε στους δρόμους του αγώνα, να διεκδικήσουμε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας με αξιοπρέπεια και εμείς και τα παιδιά μας.

Διεκδικούμε:

Επίδομα Ανεργίας για όλο το διάστημα που είμαστε άνεργοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση για τους ανέργους. Να βαρύνονται το κράτος και η εργοδοσία.

Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.

Καμιά πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού – ρεύματος – τηλεφώνου.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...