Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Πέμπτη 3 του Μάρτη Μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νόμο λαιμητόμο. Να σταματήσουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες να πληρώνουν για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

 

Πέμπτη 3 του Μάρτη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 19, στις 12:30μμ.

 

Οι ζωές μας σε κίνδυνο!

 Χιλιάδες ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, παιδιά με χρόνιες παθήσεις αναγκάζονται να σταματούν τις θεραπείες τους ή τις κάνουν με ελλείψεις επειδή δεν έχουν να πληρώνουν ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι για συμμετοχές και 100% και γι αυτά που είναι εκτός λίστας. Ενώ λόγω των τεράστιων ελλείψεων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας καθυστερούν να κάνουν εξετάσεις και θεραπείες με τραγικές επιπτώσεις στην πορεία της υγείας τους, καμιά φορά και στη ζωή τους. Οι καταγγελίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, το Αγία Σοφία, για τις συνθήκες νοσηλείας των μικρών ασθενών και ιδιαίτερα των παιδιών με χρόνιες παθήσεις επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την αναγκαιότητα της κινητοποίησης μας.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με συνέπεια συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που τόσο ξόρκιζε, υλοποιώντας ανελλιπώς τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εμπόρων της υγείας και της ΕΕ.

Το άνευ προηγουμένου θέατρο που έπαιξε η κυβέρνηση με την ψήφιση του παράλληλου προγράμματος ότι δήθεν εξασφαλίζει για τους πιο αδύνατους, τους ανασφάλιστους, «τις ευπαθείς ομάδες», μας γεμίζει οργή.

Με ψίχουλα δεν ζουν οι εξαθλιωμένοι αλλά ούτε και με ασπιρίνες προστατεύονται τα παιδιά με καρκίνο, με σκλήρυνση ή με άλλες σοβαρές παθήσεις.

 Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα.

 Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, αφήνουμε στο χθες ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα και φτιάχνουν επιτροπές μαζί με την κυβέρνηση για να γυαλίσουν πιο καλά τις λεπίδες του νόμου λαιμητόμου προς δόξα των επιχορηγήσεών τους. Προειδοποιούμε Αν τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νόμο έκτρωμα στην βουλή απαντάμε μαζί με τους εργαζόμενους με 48ωρη απεργία να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, για να βουλιάξουν οι δρόμοι από τα ποτάμια του αγώνα.

 

Παλεύουμε αποφασιστικά ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Κανένα φάρμακο, εξέταση ή θεραπεία εκτός λίστας και κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στις υπηρεσίες υγείας με βάση τις ανάγκες.

  • Όχι στην απάτη του παράλληλου προγράμματος.

  • Να μπει τέρμα στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

  • Ενιαία δημόσια και καθολική κοινωνική ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Ενημερωτικό για τη δεύτερη συνάντηση με εργοδοτικούς φορείς

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 16.00μμ θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση με...

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Αναβολή της κινητοποίησης στις 29/3 στο υπουργείο εργασίας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες Σήμερα πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 14.00 το μεσημέρι υπάλληλος του υπουργείου...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να σταματήσουν τώρα οι προσπάθειες τρομοκράτησης εκπαιδευτικών!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει νέο περιστατικό προσπάθειας τρομοκράτησης μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά...