Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Ενιαίο Σύλλογο ΑμεΑ στις 2 Μάρτη για την συνεχιζόμενη σφαγή των ανθρώπων μας στα ΚΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Σας καλούμε την Παρασκευή 2/3/2018 στις 12:00μμ στην αίθουσα Λογιστών Κάνιγκος 27 5ος όροφος σε ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση ΑμεΑ-χρονίως πασχόντων και γονέων και κηδεμόνων με συνέντευξη Τύπου, με θέμα την συνεχιζόμενη σφαγή των ανθρώπων μας στα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) και τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και του κουαρτέτου, για την γενίκευση της σφαγής και των περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, με την δρομολόγηση της μνημονιακής επιταγής για μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50%.

Με το Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ψηφίστηκε στις 15 Γενάρη με το άρθρο 215, διαμορφώθηκε η βάση για το νέο κύκλο μαζικών περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία και να την εξασφαλίσουν, με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, μεταφέρονται όλα τα επιδόματα αναπηρίας στον πρώην ΟΓΑ, που μετονομάστηκε σε ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Παροχής Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Επειδή η Κυβέρνηση εμφανίζει αυτές τις αποφάσεις ότι είναι προς το καλό των αναπήρων και για την «καλύτερη εξυπηρέτησή» τους (!!!),στην συνέντευξη Τύπου ,τεκμηριωμένα θ’ αποδειχθεί ότι όλα αυτά συγκροτούν ένα νέο, αναβαθμισμένο οργανισμό, κατακρεούργησης, κυριολεκτικά, των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο 3ο Μνημόνιο, που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015, από τους 222 Βουλευτές, ρητά προβλέπεται ότι οι δαπάνες για την Πρόνοια από 1δις 800εκ. € θα πρέπει να μειωθούν στα 900 εκ.€, με την «αναδιάρθρωση του συστήματος Πρόνοιας με την στήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας».Αυτή η μνημονιακή επιταγή μετεγγράφει ως έχει στο 4ο Μνημόνιο ή δεύτερη αξιολόγηση με πρόβλεψη ότι το νέο σύστημα θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί νομοθετικά, έως το Μάη του ’18 και να υλοποιηθεί από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση δεν τολμά να πει ακριβώς τι θέλει να κάνει , αφού τα παραπέμπει να προσδιοριστούν με υπουργικές αποφάσεις ,που δεν περνάνε από την Βουλή, όπως προσδιορίζει το άρθρο 215 του Πολυνομοσχεδίου.

Στην συνέντευξη θα παραβρεθούν και θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι του ΣΕΜΙΣΕΑ και σωματείων εργαζομένων, που έχουν προσκληθεί, από τους Οργανισμούς Πρόνοιας και τα Ασφαλιστικά Ταμεία .

Περιμένοντας την ανταπόκρισή σας

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ και το ΔΣ τουΕνιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...