Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 15 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Η συγκρότηση του άνοιξε μια νέα προοπτική για την ανασύνταξη και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

     Χάρη στο ΠΑΜΕ το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι απέκτησαν ένα γερό στήριγμα. Με την πρωτοπόρα δουλειά των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έγιναν θετικά βήματα στην ανασύνταξη. Ανασύνταξη που έχει σαν κύριο περιεχόμενο την οργάνωση και την ενότητα της εργατικής τάξης με γερά μαζικά συνδικάτα  Οργανώθηκαν αγώνες σε κλάδους και εργοστάσια. Συγκρούσθηκε με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους. Οι αγώνες αυτοί παρεμπόδισαν προσωρινά, αλλού καθυστέρησαν αντιλαϊκά μέτρα, αλλού μετρίασαν την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων.

    Έδωσε πνοή και ελπίδα στην εργατική τάξη, δύναμη και αποφασιστικότητα, προοπτική. Για να απαλλαγεί από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει την εργατική τάξη υποταγμένη και συμβιβασμένη, συνεταίρο των επιχειρηματικών συμφερόντων, για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λογικής όλοι μαζί για να μην χρεοκοπήσουμε και όλοι μαζί για να βγούμε από την κρίση.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προχωράει σε συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μάρτη στις 10 πμ στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου στο κτίριο Τοσίτσα (Πατησίων). Το θέμα της συνεδρίασης θα είναι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος. Θα συμμετέχουν συνδικαλιστικά στελέχη από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τις τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ, από συνδικάτα, από αγωνιστικά ψηφοδέλτια που δίνουν κάθε μέρα μάχες, που οργανώνουν την πάλη της εργατικής τάξης.

 

Επιδιώκουμε να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να έλθει και η θετική πείρα, αλλά και οι αδυναμίες από την πλούσια δράση μας, πως παλέψαμε το κύριο καθήκον του στόχου της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.

Με σημαία την ενότητα της εργατικής τάξης να ανοίξουμε ισχυρό μέτωπο στο κεφάλαιο τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ και στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και στη νέα εκδοχή του που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...