Συνδικάτο Οικοδόμων : Όλοι στον αγώνα μέχρι την νίκη! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 31 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα για το οποίο την επέλεξαν τα αφεντικά, δηλαδή την πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Παράλληλα, στους σχεδιασμούς της είναι η επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών στις πλάτες των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από τη μία και από την άλλη ετοιμάζει νέα προνόμια με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.ά. στο μεγάλο κεφάλαιο, στους τραπεζίτες, στους κατασκευαστικούς ομίλους στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.

Βάζει μπροστά τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για πιο φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών. Φέρνει νέο νόμο για τα συνδικάτα, με στόχο να δυσκολέψει την οργάνωση των αγώνων των εργατών, να μην μπορούν να διεκδικήσουν, να παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και κόντρα στην επίθεση αυτών που μας πίνουν το αίμα. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.

Συνάδελφοι, το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που είχε παρουσιάσει αρχικά. Προβλέπει ότι για να πάρει κάποιος έστω μια χαμηλή σύνταξη θα απαιτούνται 6.000 ένσημα, αλλιώς θα παίρνει σύνταξη-επίδομα. Από την άλλη καταργούνται ή δυσκολεύουν οι προϋποθέσεις για άλλα δικαιώματα, όπως αναπηρικές συντάξεις, επιδόματα, παροχές υγείας-πρόνοιας κ.ά.

Όλα αυτά τα κάνουν όχι γιατί τους πιέζουν οι ξένοι, όπως λένε, αλλά για να υπηρετήσουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Στόχος τους είναι να μαζέψουν χρήμα από τις περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και από τη φοροαφαίμαξη, για να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση των αφεντικών, για να τους απαλλάξουν από το «βαρίδι» του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» και για να σπρώξουν τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η όποια «σκληρή διαπραγμάτευση» κάνουν, γίνεται για το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πιο κερδισμένα από τα άλλα. Για αυτούς είναι οι «κόκκινες γραμμές». Για τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα υπάρχει μόνο η γομολάστιχα που σβήνει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συνάδελφοι, με τους αγώνες μας μέχρι τώρα, έχουμε καταφέρει να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στους σχεδιασμούς τους. Έχουμε καθυστερήσει την επίθεσή τους. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Γίνεται φανερό ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, για αυτό πρέπει να δυναμώσουν, να γίνουν πιο μαζικοί. Να δοκιμάσουμε την πραγματική μας δύναμη, όλοι μαζί, χωρίς να αναθέτουμε την πάλη σε κάποιους άλλους, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και την κάλυψή τους και όχι το πώς θα κερδίζουν τα αφεντικά. Κάνοντας πέρα όλους αυτούς που μας καλούν να παλέψουμε για το καλό των επιχειρήσεων και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Είναι βρώμικη η κυβερνητική προπαγάνδα και οι τακτικισμοί της δεν έχουν τέλος. Επιβάλλεται να τους αποκαλύπτουμε στο γιαπί, στο εργοτάξιο, στη γειτονιά, παντού. Δε θα κουραστούμε όσο κι αν προσπαθούν, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με το μέρος αυτών που παράγουν τον πλούτο, όχι με αυτών που τον κλέβουν. Φαίνονται ισχυροί γιατί ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει τη δύναμή μας όλοι οι εργάτες, γιατί δε μπήκαν όλοι στη μάχη.

Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση. Υπάρχει πλούσια εμπειρία.

Η προσωπική συμμετοχή του καθενός μας συμβάλλει αποτελεσματικά, ώστε να αποτρέψουμε το νόμο-λαιμητόμο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες. Η συμμετοχή μας συμβάλλει στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ενός καλύτερου αύριο για μας και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Είμαστε σε ετοιμότητα ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ για να απαντήσουμε με 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...