Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Συζήτηση με τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και εργαζόμενους για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μας έχουν κάνει την ζωή κόλαση.

Κέρδη και ανταγωνιστικότητα των εργοδοτών, όπως και τα εκατοντάδες μέτρα φωτιά της κυβέρνησης για να υπηρετήσει τα κέρδη τους μας γονατίζουν. Ο απολογισμός είναι αμείλικτος . Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Η οργάνωση μας , η διεκδίκηση από μεριάς μας , κόντρα στην συναίνεση και σε ότι συμφέρει την εργοδοσία είναι επιτακτική. Για να ανακτήσουμε την ζωή μας , δικαιώματα , για να δώσουμε στις οικογένειες μας, αξιοπρεπή διαβίωση, οφείλουμε να σηκωθούμε όρθιοί και να αναμετρηθούμε με αυτούς που μας τσακίζουν την ζωή.

Να απαντήσουμε στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ , που παλεύει για εργασιακή ειρήνη, για να μην αντιδράμε στην στυγνή εκμετάλλευση από την εργοδοσία και στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης .

Να οργανώσουμε την πάλη μας τους αγώνες μας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς – Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατάσχεσης λογαριασμών – διακοπής ρεύματος νερού τηλεφώνου.

  • Ενάντια στην νέα σφαγή των συντάξεων.

  • Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ , να μειωθούν δραστικά ο ΦΠΑ και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ.

  • Να απαντήσουμε στην τρομοκρατία εργοδοτών και κυβέρνησης .

  • Ενάντια στην συρρίκνωση , στα λουκέτα , στην αμυντική και ναυπηγική βιομηχανίας .

Συνάδελφοι

Η διοίκηση του συνδικάτου μας καλεί τα Δ.Σ, των επιχειρησιακών σωματείων, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους, που θέλουν να αντισταθούν, να διεκδικήσουν, σε συζήτηση την Τρίτη 17 Ιούλη στις 18.30 μμ στα γραφεία μας Γ Σεπτεμβρίου 48 Ε.Κ.Α στην Αθήνα με θέμα :

Την οργάνωση της πάλης μας για την υπογραφεί Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , ΚΣΣΕ και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε πολλούς χώρους εργασίας. Προετοιμασία για μεγάλη μάχη από Σεπτέμβριο με όλα όσα μας εξαθλιώνουν.

Στον κλάδο μας, στην Αττική , αυτήν την στιγμή υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι , εργαζόμενοι που το σωματείο τους έχει υπογράψει ΕΣΣΕ , αλλά αυτή δεν υλοποιείτε, στα Ε.Α.Σ. Εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, στην Χαλυβουργική ,με εκ περιτροπής 3ημερο στην ΠΙΤΣΟΣ . Μέσα στο ίδιο εργοστάσιο συναντάς εργαζόμενους 2, και 3 ταχυτήτων .

Έχουμε παράνομες απολύσεις πρωτοπόρων και εκλεγμένων σε όργανα του συνδικάτου εργαζομένων από τον όμιλο Στασινόπουλου. Υπάρχει προκλητική, απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε πολλούς χώρους. Με μεγάλους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Με μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και με την φορολογία και την ακρίβεια στα ύψη , δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα από την μια και από την άλλη μας απειλούν οι τράπεζες , η εφορία , η ΔΕΗ με δέσμευση λογαριασμών , αλλά και με έξωση από το ίδιο μας το σπίτι.

Με την περιβόητη έξοδο από τα μνημόνια, όλοι, μα όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα 8 αυτά χρόνια θα εξακολουθούν να ισχύουν. Μας εμπαίζουν με λίγα λόγια όσοι λένε πως τώρα θα χαλαρώσουνε τα μέτρα θα ξεσφίξουνε την θηλιά από τον λαιμό των εργαζόμενων. Η κοροϊδία εργαζομένων και συνταξιούχων από την κυβέρνηση είναι τεράστια.

Ματώνουμε κυριολεκτικά , με εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους , με τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων μας, για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι και αυτό το ονομάζουν <<δίκαιη ανάπτυξη>>. Εμείς το λέμε , βαρβαρότητα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής .

Αυτοί αυγαταίνουν τα εκατομμύρια τους και εμείς βουλιάζουμε όλο και ποιο πολύ στην φτώχεια. Εξαπολύουν πυραύλους , ματώνουν λαούς, και μετά τους πνίγουν , στις θάλασσες , η τους φυλακίζουν σα να είναι ζώα.

Σε αυτήν την βαρβαρότητα , η ΠΟΕΜ η ΓΣΕΕ, αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία , βάζουν πλάτη. Προωθούν την υποταγή και την συναίνεση, στην εξαθλίωση.

Συνάδελφοι

Αυτή την πραγματικότητα μπορούμε να την αλλάξουμε.

Πρέπει να την αλλάξουμε. Μπορούμε με οργάνωση και διεκδίκηση .

Με ξεκάθαρο μέτωπο με τα κέρδη των εργοδοτών , με τα δικά μας αιτήματα, για αυξήσεις σε μισθούς για μέτρα υγιεινής ασφάλειας , με μείωση των φόρων , απαγόρευση των δεσμεύσεων , των πλειστηριασμών . Μέτρα ουσιαστικά για τους ανέργους. Ένταξη όλου του κλάδου στα ΒΑΡΕΑ.

Κανένας μόνος του απέναντι στις κατασχέσεις, στις διακοπές ρεύματος στους πλειστηριασμούς.

Ελάτε να συζητήσουμε για την κατάσταση για κάθε χώρο δουλειάς. Για την κατάσταση γενικότερα , πως θα απαντήσουμε αγωνιστικά .

Να αποφασίσουμε συλλογικά , να πάρουμε αποφάσεις αγώνα.

Με αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε εργοδότη. Διεκδίκηση με μαζικούς αγώνες από την κυβέρνησης μιας σειράς αιτημάτων των εργαζομένων , των ανέργων .

 

Να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια .

 

Έχουμε τεράστια δύναμη , ενωμένοι, χωρίς αυταπάτες , ταξικά προσανατολισμένοι , αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματεία Δήμων Περάματος – Ελευσίνας: Κάλεσμα σε κοινή δράση ενάντια στην αναδρομική περικοπή του μισθού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής: Η ανακοίνωση ίδρυσης Σωματείου, στο έργο του Ελληνικού, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία

Σφίγγουμε το χέρι ξεχωριστά σε κάθε ένα από τους 27 ιδρυτές του σωματείου. Η ανακοίνωση...

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής: Νίκη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Χαιρετίζουμε τη δυναμική αποφασιστική στάση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που αποτυπώνεται και στην κλιμάκωση...