Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Καμιά Δικαστική απόφαση δεν μπορεί να αμαυρώσει τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση που καταδίκασε 24 αγωνιστές Χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων της χώρας και την καταστολή των εργατικών αγώνων.

Ο αγώνας των Χαλυβουργών ήταν δίκαιος. Αγωνίστηκαν επί 9 μήνες για το δικαίωμα στη δουλειά και για το ψωμί των παιδιών τους. Προκάλεσαν την αλληλεγγύη εκατοντάδων σωματείων και άλλων λαϊκών οργανώσεων που έκαναν δικό τους τον αγώνα των Χαλυβουργών. Χιλιάδες εργάτες από τη χώρα μας και το εξωτερικό στήριξαν ηθικά και υλικά τους Χαλυβουργούς σε όλη την 9μηνη διάρκεια της απεργίας.

Την απεργία αυτή καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να την μειώσει, να την αμαυρώσει. Οι Χαλυβουργοί με το παράδειγμα τους, με τον αγώνα τους, με τη στάση τους στο δικαστήριο έδωσαν μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά το μεγαλείο της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκε για μια ακόμα αφορά η σαπίλα των καπιταλιστών και του συστήματος τους. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα από την εργοδοσία και την κυβέρνηση: απολύσεις, τρομοκρατία, ΜΑΤ και τώρα το δικαστήριο, προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας των Χαλυβουργών. 

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της εργατικής τάξης. 

Το παράδειγμα των Χαλυβουργών θα  είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα στην εργατική τάξη και τα σωματεία της, να βαδίσουν στο δρόμο που χάραξαν οι Χαλυβουργοί.

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

 

                                                                        Το Δ.Σ. του Συνδικάτου, 9/4/2014

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...