Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού : 24ωρη Απεργία 12 Οκτώβρη 2016 από 6πμ

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Συνάδελφοι ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!

Δεν σταματούν πουθενά, αν δεν τους σταματήσουμε. Κυβέρνηση και εργοδοσία έβαλαν στόχο τα αποθεματικά του ΤΑΠΙΤ και σαν πρώτο βήμα μας καταργούν το εφάπαξ στην 20ετία!

Κλέβουν για ακόμη μια φορά τον κόπο πολλών γενιών ξενοδοχοϋπαλλήλων! Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο! Ήρθαν να τελειώσουν ό,τι άφησαν οι προηγούμενοι!

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που τα δίνει ΟΛΑ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οδηγούν το ΤΑΠΙΤ να γίνει επαγγελματικό ταμείο, χωρίς εγγύηση του κράτους στην είσπραξη των εισφορών και για την τύχη των αποθεματικών, για να ταΐσουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Θέλουν να μας πετούν στα αζήτητα από νωρίς, στερώντας μας τη δυνατότητα να επιβιώσουμε. Να παρακαλάμε για ένα ξεροκόμματο στα 50, να μην έχουμε τη δυνατότητα να φροντίσουμε τα παιδιά μας, να μην μπορούμε να πληρώσουμε για τη μόρφωσή τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10  ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ καλά ποιοι μας καταδικάζουν στη φτώχεια για τα κέρδη του κεφαλαίου: μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξενοδόχοι και μεγαλοεστιάτορες, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ, τα κόμματα και οι μηχανισμοί που τους υπηρετούν.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ από τη στάση και τη δράση των υποταγμένων στα αφεντικά πλειοψηφιών σε ΓΣΣΕ, ΕΚΑ, Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού. Είναι αντίθετοι στην οργάνωση οποιουδήποτε αγώνα, γιατί στηρίξαν και στηρίζουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σε βάρος της ζωής μας. Προωθούν το διάλογο για το πόσα θα χάσουμε ακόμα. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ οργανωμένα, σχεδιασμένα και μαχητικά διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ να πάρουμε πίσω ένα προς ένα όσα μας έκλεψαν σε μισθούς, δικαιώματα,κοινωνικές παροχές

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι έχουμε όπλα σε αυτόν μας τον αγώνα. Δεν πάμε άοπλοι.

•Να βάλλουμε μπροστά την ενότητα όλων των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία, στους μονοπωλιακούς ομίλους, σε κάθε χώρο δουλειάς. Τα συμφέροντά μας δεν είναι κοινά με κανέναν από αυτούς που μας καταδικάζουν καθημερινά στη

φτώχεια και στην ανέχεια.

•Να επιδιώξουμε την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε κάθε βήμα οργάνωσης του αγώνα, από τη Γενική Συνέλευση μέχρι την απεργία. Να μην μείνει κανείς χωρίς ενημέρωση για τα κλαδικά και τα γενικότερα προβλήματα της τάξης μας. Να

έχουμε όλοι λόγο στην οργάνωση του αγώνα, στη μορφή που θα παίρνει κάθε φορά.

Τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα είναι για την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία σκέτα κουφάρια χωρίς εμάς. Εμείς βγάζουμε αμύθητο πλούτο. Χωρίς εμάς δεν βγαίνουν κέρδη. Αυτό να κατανοήσουμε, να νιώσουμε δυνατοί, αφού εμείς κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Κανένα αντεργατικό μέτρο δεν θα είχε προχωρήσει αν εμείς καθολικά αποφασίζαμε να μην το επιτρέψουμε. Λένε ψέματα ότι η ανάπτυξη θα φέρει για τους εργαζόμενους καλύτερη ζωή.

Τώρα ξέρουμε ότι αυτή η ανάπτυξη καμιά σχέση δεν έχει με μας και τα παιδιά μας.

Το ζούμε εδώ και τρία χρόνια που ο τουρισμός έχει ρεκόρ εσόδων. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη, αν όχι απλήρωτη δουλειά. Πρέπει να ξεπεράσουμε απόψεις που λένε ότι “τίποτα δεν αλλάζει” ή “τίποτα δεν μπορεί να γίνει”. Τίποτε δεν γίνεται αν δεν κάνεις τίποτε.

Θέλει να απαλλαγούμε τώρα από δήθεν «σωτήρες» που έρχονται και παρέρχονται αφήνοντας τα σημάδια της αντεργατικής πολιτικής πάνω στις ζωές μας. Χρειάζεται να μην περάσει ξανά το παραμύθι του καλού επιχειρηματία. Ο φιλεργατισμός των εργοδοτών είναι μέχρι να θιχτούν τα κέρδη του, που είναι κι αυτά με τη σειρά τους η θηλιά στο λαιμό μας. Γι αυτά τα κέρδη μας ξεζουμίζουν, γι αυτά πληρώνουμε, για αυτά βλέπουμε τη ζωή μας να γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη.

Συνάδελφοι

Το Συνδικάτο μας βάζει προμετωπίδα του αγώνα τις ανάγκες των εργαζομένων. Με κριτήριο αυτές οργανώνουμε τον κάθε αγώνα, μικρό ή μεγάλο. Σας καλούμε σε κάθε χώρο δουλειάς να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Διεκδικούμε:

• Διατήρηση του δικαιώματος α π ο ν ο μ ή ς  τ ο υ  ε φ ά π α ξ βοηθήματος σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του ταμείου. Επαναφορά του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν το 2012. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Το εφάπαξ της 20ετίας να αποτελεί προκαταβολή και οι υπόλοιπες ε ι σ φ ο ρ έ ς  μ α ς  μ έ χ ρ ι  ν α συνταξιοδοτηθούμε -αν ποτέ αυτό συμβεί μέσα από τον κλάδο- να  αποτελέσουν την εκκαθάριση και όχι απλά επιστροφή εισφορών. Δηλαδή να υπολογιστεί ως ΕΦΑΠΑΞ συνταξιοδότησης

• Κ α τ ά ρ γ η σ η  ό λ ω ν  τ ω ν αντιασφαλιστικών νόμων από το 2010 ως σήμερα.

• Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ, ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

• Επαναφορά όλων των κλαδικών ΣΣΕ, στον Επισιτισμό, στα Ζαχαρώδη και στα Ξενοδοχεία στα επίπεδα που ήταν πριν το 2012 και κ α τ ά ρ γ η σ η  ό λ ω ν  τ ω ν αντεργατικών νόμων που έπληξαν τις ΣΣΕ.

• Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο-5θήμερο-35ωρο (6ωρο-5θήμερο-30ωρο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά).

• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα για όλο το διάστημα της α ν ε ρ γ ί α ς των ε π ο χ ι κών εργαζομένων.

• Να υπολογί ζεται ο χρόνος ανεργίας στα συντάξιμα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...