ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου : Συμπαράσταση στον καταδικασθέντα αγωνιστή Διαμαντή Γρυδάκη

Δημοσιεύτηκε στις

Την Παρακευή 17 Μάρτη 2017, στα δικαστήρια, Σάμου ολοκληρώθηκε η δίκη του Διαμαντή Γρυδάκη, μέλους του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και τοπικού συμβούλου Μαραθοκάμπου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και του Τάκη Διαμαντίδη, προέδρου της ΕΛΜΕ Σάμου, για τη στάση τους και την παρέμβασή τους απέναντι στη φασιστικής έμπνευσης ομιλία που εκφωνήθηκε την 28η Οκτώβρη 2012 από καθηγήτρια του γυμνασίου Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού.

Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν να καταδικαστεί ο πρώτος σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή – για την οποία ασκήθηκε έφεση – και να παύσει η ποινική δίωξη για τον δεύτερο.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη δικαστική απόφαση. Αποτελεί πρόκληση τη σημερινή εποχή, κατά την οποία φασίστες, όπως της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούν ελεύθεροι και τρομοκρατούν πρόσφυγες και μετανάστες, κομμουνιστές κι αγωνιστές εργάτες, καθώς και συναδέλφους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στα σχολειά τους.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά καταδικάζει την πολιτική αντιπαράθεση και προσπαθεί να μειώσει τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων ενάντια στον ρατσισμό, το φασισμό, το ναζισμό, αλλά και τη χούντα. Στην ουσία είναι σα να καταδικάζει τον αγώνα που δίνουν και σήμερα, καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι ενάντια σ’ όλα αυτά, αλλά και ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά. Αναρωτιόμαστε, ποινικοποιείται η ιδεολογική, πολιτική αντιπαράθεση; Ποινικοποιείται η πάλη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό;

Εμείς ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας την πραγματική ιστορία του λαού μας, να διδάσκουμε τους αγώνες του ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό, να τους δείχνουμε το δρόμο της συλλογικής πάλης. Θέλουμε τα παιδιά μας να διαπαιδαγωγούνται ως ολοκληρωμένες, αγωνιστικές προσωπικότητες, να μη ζουν συμβιβασμένα, με σκυμμένο το κεφάλι.

Καμία δικαστική απόφαση δε μπορεί να κάμψει τους αγώνες μας, όπως κανένας αντεργατικός νόμος και κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός δεν μπορούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη και το λαό, όταν το πάρουν απόφαση, να προχωρήσουν στο δικό τους δρόμο και να επιβάλουν τελικά το δίκιο τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράτασή μας στον καταδικασθέντα αγωνιστή, θα είμαστε στο πλευρό του, αγωνιζόμενοι για την αθώωσή του!

Εμπνεόμαστε απ’ την ιστορία μας, συνεχίζουμε τον αγώνα!

 

 

 

Σάμος 23/3/2017

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...