Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, 13 Σεπτέμβρη 2018 – Χαιρετισμός Θ. Καλαμπαλίκη, Προέδρου ΟΒΣΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδελφισσες

Δίνουμε το παρόν, εδώ σήμερα μαζί με τους εργαζομένους, αφού η “νέα εποχή” που διαφημίζει η κυβέρνηση βρίσκει τη πλειοψηφία των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων να τραβάει κουπί με “νέα ορμή και όραμα” όπως είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τις πάγιες απαιτήσεις των α/α για:

  1. Ορισμό αφορολογήτου ορίου και κατάργηση όλων των μνημονικών φόρων. Το μόνο μετρό που μπορεί επί της ουσίας να ανακουφίσει τους μικρούς.  Είμαστε  το μόνο κομμάτι του εργαζόμενου λαού που φορολογείτε από το πρώτο ευρώ. Για να καταργηθούν τα απαράδεκτα χαράτσια, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος και αλλά
  2. Για κατάργηση του αντιασφαλιστικου εκτρώματος Κατρουγκαλου και ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις.
  3. Για διαγραφή και ρύθμιση των χρεών των μικρών για να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων.

Τα μέτρα δήθεν στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορούν στη πραγματικότητα τη μεγάλη πλειοψηφία των α/α, όλων εμάς που πασχίζουμε καταχρεωμένοι να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

 Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι εξαιρεί τους α/α από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ενώ κ η μείωση των φορολογικών συντελεστών 25 από 29 δεν αφορά τις ατομικές επιχειρήσεις αλλά της διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα.

Ακόμα κ αυτή η ελάχιστη μείωση του ΦΠΑ μεταφέρθηκε στις καλένδες του 2021. Όσον αφορά δε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τα 3/4 από εμάς που δηλώνουμε κάτω από 7000 ευρώ εισόδημα αυτές παραμένουν όπως ακριβώς όταν. 

Δεν τσιμπάμε στην απάτη τους, υπάρχει και άλλος δρόμος , ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας μας. Μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξοντώνουν.                  

Η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία και τις ενώσεις των α/α να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν έναν μακρύ, συνεχή, ανυποχώρητο αγώνα.

Μπορούμε να φτάσουμε σε δεκάδες χιλιάδες α/α στην Αττική, να τους καλέσουμε να οργανωθούν στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα, ζωή στο ύψος των αναγκών τους.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Συνεχίζουμε με την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων, με αποκορύφωμα τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που προκήρυξε η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη και με σύνθημα αφορολόγητο όριο τώρα για τους α/α –πάλη εναντία στους πλειστηριασμούς κα τις κατασχέσεις.

Μαζί με όσους έχουμε κοινές ανάγκες και δικαιώματα εναντία στις πολιτικές των μνημονίων και των μεταμνημονίων που ναρκοθετούν τη ζωή μας και των οικογενειών μας

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η Ομιλία του Ν. Παπαγεωργίου, Μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....