Στη τελευταία συνεδρίαση ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού πήρε ομόφωνα την απόφαση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύτηκε στις

Στην τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ. πήρε ομόφωνα την απόφαση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων για συμμετοχή στην κινητοποίηση – πορεία διαμαρτυρίας με αντικείμενο την ανεργία και τα μέτρα διεκδίκησης για την ανακούφιση των ανέργων.

Η ανεργία μας αφορά όλους, ήδη την ζούμε στις οικογένειες μας. Την είδαμε στα μάτια των συναδέλφων 5μηνιτών, που η εξαθλίωση της ανεργίας τους οδήγησε να δουλεύουν για 495€ βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους. Ο θάνατος του 5μηνίτη συναδέλφου στα Μέγαρα δείχνει το μέτρο της εκμετάλλευσης και της αναλγησίας του σύγχρονου κράτους.

Η σημερινή κυβέρνηση αν και φορά την μάσκα της αριστεράς, μοιράζει εκατομμύρια για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών ενώ γυρνάει την πλάτη στο πρόβλημα της ανεργίας.

Μιλάνε για ανάπτυξη, ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι μένουν στην αποστρατεία της ανεργίας και στην μελαγχολία.

Η ανεργία οδηγεί στην εξαθλίωση, στη δυσκολία να ικανοποιηθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου, μιας οικογένειας, όπως είναι η διατροφή του. Ο εργαζόμενος που οδηγείται στην ανεργία, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος, χωρίς τη θέλησή του, με τη φτώχεια και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μέχρι εδώ και μην παρέκει. Κανείς δεν πρέπει, δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής μπροστά σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Το μέλλον της νεολαίας, των εργαζομένων, των επαγγελματιών δεν είναι η ανεργία.

Διεκδικούμε άμεσα θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, που να καλύπτουν ανάγκες τους λαϊκής οικογένειας, με κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους Δήμους, σε έργα υποδομής τους η αντισεισμική αντιπλημμυρική θωράκιση. Παράλληλα ζητούμε να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική στήριξη και προστασία των ανέργων.

Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση – πορεία. Είναι σημαντικό να βρεθούμε στον δρόμο, να περπατήσουμε μαζί έστω και 100 μέτρα. Να βγούμε από το σπίτι μας, να βγούμε από το λαγούμι που θέλουν να μας χώσουν μέσα. Να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

Εργάτες, άνεργοι, όλοι στον δρόμο να διεκδικήσουμε την ζωή που μας κλέβουν.

Αυτός ο αγώνα μας θέλει όλους αρωγούς.

 

 

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την 21η Απριλίου του 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την επιβολή της επτάχρονης στρατιωτικής...

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Συμμετοχή στην αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το Σωματείο...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών στην ορθοπαιδική κλινική

Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην...