Στηρίζουμε τη Διεθνή Καμπάνια της Επιτροπής Νεολαίας της ΠΣΟ για την Απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστινίας Αχεντ Ταμίμι

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα και τους νέους εργαζόμενους να στηρίξουν την διεθνή καμπάνια της Επιτροπής Εργαζόμενης Νεολαίας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την Απελευθέρωση της 16χρονης παλαιστίνιας Αχεντ Ταμίμι που κρατείται φυλακισμένη από το Ισραήλ.

 Καλούμε τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Νέων των Σωματείων, τις Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, τις Επιτροπές Αγώνα Ανέργων, τους Συλλόγους Σπουδαστών και Φοιτητών στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, τους Συλλόγους Σπουδαστών ΑΕΝ, τους Συλλόγους Σπουδαστών στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, τα 7μελή στις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ και κάθε άλλο μαζικό φορέα να πάρουν αποφάσεις απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας και όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

 Καταγγέλλουμε το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο για μια ακόμα φορά δείχνει το βάρβαρο πρόσωπό του συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους.

Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για “Δημοκρατία και Ελευθερία”, που επιβάλλουν το “δίκιο” τους με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες νέων παιδιών. Είναι ξεγύμνωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μιλά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη – δολοφόνους, όπως το κράτος του Ισραήλ, που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος.

Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσουν τα παιδιά του ελεύθερα, στο δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αγώνας και των νέων εργαζόμενων της Ελλάδας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης Αχεντ Ταμίμι και όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων

Η καταγγελία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ και η αφίσα Επιτροπής Εργαζόμενης Νεολαίας της ΠΣΟ να φτάσει σε κάθε χώρο που ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία της χώρας μας. Να παρθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες δράσεις και φωτογραφίες με την Αφίσα από κάθε σωματείο, σύλλογο ή επιτροπή και να σταλούν στα μέηλ

[email protected]

[email protected]

 

 

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...