ΣΕΤΗΠ : Τιμάμε την 1η ΜΑΗ, Παγκόσμια Μέρα της Εργατικής Τάξης

Δημοσιεύτηκε στις

Τιμάμε την 1η ΜΑΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά

Δίνουμε το παρόν στην εκδήλωση του ΣΕΤΗΠ στην Κυριακή 30 Απρίλη

Τούτο τον καιρό που η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι εργαζόμενοι στον κλάδο και συνολικότερα δίνουμε «σάρκα και οστά» στο πραγματικό νόημα της Πρωτομαγιάς.

Τούτο τον καιρό που οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου σπέρνουν την φωτιά του πολέμου σε όλη την γη, που ματώνουν την εργατική τάξη για να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους, οι εργαζόμενοι στον κλάδο παλεύουμε στα χνάρια των χιλιάδων εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για την οριστική εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την εργατική κοινωνία.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ – ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

Κυβέρνηση μαζί με ΕΕ, ΔΝΤ προχωρούν σε νέο γύρο μέτρων – συνέχεια όλων των προηγούμενων προκειμένου να εξασφαλίσουν & να αυξήσουν τα κέρδη των εργοδοτών, του κεφαλαίου συνολικότερα. Τα μέτρα που θέλουν να περάσουν αφορά τις ομαδικές απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, νέο αντιδραστικό νόμο για τις εργατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για το δικαίωμά μας στην απεργία. Είναι στρωμένος δρόμος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δρόμος που γνωρίζουμε ότι τίποτα καλύτερο δε θα φέρει στη ζωή μας. Κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δε μπορεί να φέρει πίσω όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη σε κάθε εταιρία του κλάδου μικρή ή μεγάλη βιώνουμε την συντονισμένη επίθεση των εργοδοτών. Το τελευταίο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς όπως τον ΟΤΕ και τη NOKIA συζητήσαμε για την αναγκαιότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, στη Vodafone & Victus οι εργοδότες προχώρησαν σε απολύσεις, στην Unixfor προχωρούν σε εκ περιτροπής εργασία, στην Accenture η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο ενώ ο κατάλογος συνεχίζεται… Κατακτήσεις χρόνων όπως ικανοποιητικοί μισθοί και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, το 8ωρο «θυσιάζονται» στο βωμό των κερδών τους. Παρόλες τις διαφωνίες τους για το ποιος θα κατακτήσει την κορυφή της πυραμίδας ενιαία χτυπούν τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικότερα.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ

Είναι τόσο έντονες οι αντιθέσεις τους και οι διαφορές τους για τα ποιος θα έχει τα περισσότερα κέρδη και ποιος θα χάσει (είτε μέσα στην Ελλάδα είτε παγκόσμια) που δε θα διστάσουν να μας μπλέξουν σε νέες γενικευμένες συγκρούσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που με ευθύνη της έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στο κουβάρι των ανταγωνισμών & την συγκρούσεων.

Σήμερα που βράζει όλη η γη, ολόκληρες περιοχές από την Ουκρανία, το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική,είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στον κοινό εχθρό, το κεφάλαιο είτε ντόπιο είτε ξένο, ανοίγοντας τον δρόμο την δική μας εργατική κοινωνία, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση.

Έτσι τιμάμε το πραγματικό νόημα της 1ης Μάη

Τώρα είναι που δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Παίρνουμε παράδειγμα και τραβάμε στον ίδιο δρόμο που βάδισαν χιλιάδες εργάτες πριν από εμάς. Τον δρόμο της οργάνωσης στο συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ που από την ίδρυσή του και 10 χρόνια τώρα, προσπαθεί να κατευθύνει τα βέλη μας στην πραγματική αιτία των προβλημάτων μας: τον καπιταλισμό, τους μονοπωλιακούς ομίλους συνολικά και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Όσο δυναμώνει η πάλη μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, στον κλάδο συνολικότερα σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και σε κοινή συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΣΕΤΗΠ – Κυριακή 30 Απρίλη στις 11:00π.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (Γ Σεπτεμβρίου 110)

ΤΙΜΑΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ τους ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ στον ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Δίνουμε ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ

1η ΜΑΗ 10:00π.μ. στο Σύνταγμα

Προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ 9:30 π.μ. στην Ομόνοια

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...